Ταξιαρχών 32
Τηλ. – Fax 210 4974401
9/12/10 
      Δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι  στο Δήμο Κορυδαλλού απλήρωτοι, δεκάδες  συμβασιούχοι απολυμένοι επίσης απλήρωτοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για υπηρεσίες του Δήμου καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί….. σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων… 
      Αυτές είναι οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε τοπικό από τη διοίκηση του Δήμου, της πολιτικής που επιδιώκει να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι για να βγει το κεφάλαιο αλώβητο. 
      Αμέσως  μετά τις εκλογές κυβέρνηση - ΕΕ –  ΔΝΤ φέρνουν νέο μνημόνιο διαρκείας, κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και ταυτόχρονα συνεχίζουν τη φοροεπιδρομή. Στη ρότα αυτή βαδίζει και η διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού που εφαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, διαχωρίζει τους εργαζόμενους αφού πληρώνει τους μόνιμους και δεν πληρώνει τους συμβασιούχους, βάζει κι άλλες θηλιές στο λαό του Κορυδαλλού αφού αποφάσισε αμέσως μετά τις εκλογές αύξηση των δημοτικών τελών 4%.
      Φοροεπιδρομή, περικοπές σε μισθούς και υπηρεσίες  για το λαό, ζεστό χρήμα και προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το κεφάλαιο.  
      Καμιά αναμονή! Η εφαρμογή του Καλλικράτη, όπως ομολόγησε και ο πρωθυπουργός είναι βασικό εργαλείο υλοποίησης του μνημονίου, θα φέρει νέες απολύσεις, φοροεπιδρομή, υποβάθμιση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση συνολικά των υπηρεσιών του δήμου αλλά και της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.  
      Οι  εκλεγμένοι δημοτικοί  σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  που στήριξε το ΚΚΕ, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση του συλλογικού ενιαίου αγώνα των εργαζομένων τόσο στο Δήμο όσο και στις γειτονιές του Κορυδαλλού, όπου μπορούν να συντονιστούν και να δράσουν από κοινού εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι μικροί και μεσαίοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες.  
      Με  το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Αγώνας ενιαίος, μαζικός, αποφασιστικός, αγώνας ταξικός για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος!
       Για τη   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟY
Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
 
Top