Από μια ένορκη καταγγελία πρώην κρατούμενου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι για το κύκλωμα που δρούσε στις φυλακέςΈνας ψυχίατρος, πραγματογνώμονας στα δικαστήρια για τη χορήγηση βεβαιώσεων τοξικομανίας σε κατηγορουμένους, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ψυχιατρικού τμήματος των φυλακών Κορυδαλλού, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια και ένας αστυνομικός υπό απόταξη, βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο των 69 εμπλεκομένων σε υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές, που περιλαμβάνονται σε δικογραφία-μαμούθ 3.924 σελίδων της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.





Μαζί με 20 κρατούμενους σε διάφορες φυλακές της χώρας, μια καθαρίστρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών και δεκάδες άλλα άτομα, φέρονται ότι αποτελούσαν κύκλωμα, που θησαύριζε από την εξάρτηση πολλών κρατουμένων από τα ναρκωτικά και την ανάγκη των υπολοίπων για ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κινητά τηλέφωνα τα πωλούσαν αντί 2.000 ευρώ το ένα και τις κάρτες sim από 500 έως 700 ευρώ.
Τα ναρκωτικά έμπαιναν στις φυλακές κυρίως με τη μέθοδο της κατάποσης.


Καταγγελία


Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από μήνες κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αφού είχε προηγηθεί ένορκη καταγγελία πρώην έγκλειστου στις φυλακές.
Ο πρώην κρατούμενος είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τη μεθοδολογία και τους τρόπους εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών και σε σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, από τα Τρίκαλα μέχρι το Μαλανδρίνο και από την Πάτρα έως την Αλικαρνασσό. Μετά την καταγγελία έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν όλα τα μέλη του κυκλώματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών στις φυλακές.
Ο υπό απόταξη αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στις 29 Οκτωβρίου 2009 για διακίνηση ναρκωτικών σε κρατούμενο στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών.
http://www.ethnos.gr/
 
Top