Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του «Σινέ Παράδεισος» η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του νέου 41μελούς Δημοτικού Συμβούλιο Κορυδαλλού, που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γιάννης Διαμαντίδης, οι βουλευτές κ.κ Δημήτρης Λιντζέρης, Τάσος Νεράντζης και Γιάννης Τραγάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου....
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος εξέφρασε «την ικανοποίηση του για τη διεύρυνση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αυξημένη συμμετοχή μελών αλλά και την παρουσία όλων των παρατάξεων που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές». Υπογράμμισε δε ότι «ο πλουραλισμός, η πολυφωνία, η υγιής αντιπαράθεση και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελεί στήριγμα για τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου». Κάλεσε δε όλες τις παρατάξεις να δουλέψουν από κοινού και να υπερβούν διαφορές και αντιθέσεις για το καλό της πόλης.
Ακολούθησε η ορκωμοσία ενώπιον του Δημάρχου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Σημειώνουμε ότι, με επιστολή του στον Δήμαρχο στις 17 Δεκεμβρίου αποποιήθηκε της εκλογής του ο εκλεγμένος με την παράταξη «Κορυδαλλός- Πρώτη Πόλη» κ. Γιάννης Χρυσάγης και στη θέση του ορκίστηκε ο κ. Σπύρος Αγιοβλασίτης.
 
Top