Επανέρχονται μέρες του 1985 με μονοπαραταξιακή διοίκηση για να περάσουν τα μέτρα του μνημονίου και του ΔΝΤ 
 Κοντά στην διάσπαση απο ποτέ άλλοτε είναι η ΓΣΕΕ Πριν λίγο η ΔΑΚΕ ανακοίνωσε παραίτηση από το προεδρείο της διοίκησης ( δηλαδή τις θέσεις ευθύνης) κάτι που έχει κάνει εδώ και χρόνια και το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ)

Σύμφωνα με το Νewsit.gr 

Την αποχώρηση της ΔΑΚΕ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μπούζουλας, κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ."Δεν μπορούμε να κρατάμε άλλο το χέρι σας, δεν προχωράμε πια στον κατήφορο που οδηγείτε το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους" δήλωσε. "Στους αγώνες θα είμαστε παρόντες" τονισε και σημείωσε ότι "θα ξανασυναντηθούμε όταν αποφασίσετε αλλαγές που θα υποστηρίζονται από τους εργαζόμενους και όχι από το ΔΝΤ"
Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι "έχουμε υποχρέωση να δίνουμε τον αγώνα γιατί οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη τα συνδικάτα" και πρόσθεσε ότι "μόλις φανεί αχτίδα φωτός θα πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν". Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι κανένας συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ δεν πρόκειται να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις και σημείωσε ότι "εμείς δεν είμαστε υποχείρια καμίας κυβέρνησης και καμίας τρόικας". Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση Παναγόπουλου έγινε δεκτή με μεγάλη αποδοκιμασία από τους συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο ακροατήριο.
 
Top