"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν'αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκαιο."


Στους στίχους αυτούς του Τάσου Λειβαδίτη συμπυκνώνεται το νόημα του αγώνα όλων αυτών που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους στην αντίσταση κατά της δικτατορίας με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μία δύσκολη συγκυρία στην οποία κρίνονται και διακυβεύονται πολλά για τη χώρα μας. Στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ιστορικό καθήκον να αγωνιστούν για μια ανάπτυξη που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και να αναταποκριθούν επάξια στις ανάγκες των καιρών.


Τριανταεπτά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου βιώνουμε μια βαθιά ηθική, οικονομική και πολιτική κρίση όπου ιδεολογικά και πολιτικά κεκτημένα χρόνων τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Όμως το σύνθημα του τότε είναι κατά κάποιον τρόπο ζητούμενο και σήμερα.


Τα ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που σηματοδοτούν οι λέξεις ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προσλαμαβάνουν νέο περιεχόμενο και είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα.


Σήμερα 37 χρόνια μετά οι γενιές του αντιδικτατορικού αγώνα της Αλλαγής, η νέα γενιά δικαιούνται και αξίζουν να ονειρευτούν, να διεκδικήσουν και να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον με δικαιοσύνη, ευημερία και δημιουργία σαν και αυτό που ενέπνεε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου.
Έχουμε χρέος λοιπόν να σταθούμε δίπλα στους νέους και να δείξουμε τη σημασία της συμμετοχής και του αγώνα με αφοσίωση πάντα στο συλλογικό.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Top