Στο ξεκίνημα των τοποθετήσεών του ο Ερνέστο Βαλβέρδε επισήμανε: «Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ δυνατά. Εμείς ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε.

Έτσι παίξαμε για να κερδίσουμε. Είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Είχαμε αυτές των Μιραλάς και Πάντελις αλλά και το χαμένο πέναλτι του  Ντουντού. Χάσαμε αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο».

Από εκεί και πέρα ο Βαλβέρδε ερωτηθείς για το αν έχει διαγνώσει πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς της ομάδας του επισήμανε:  Σε όλη μου την ζωή αλλά και στον Ολυμπιακό δεν έχω κερδίσει ποτέ εύκολα εκτός έδρας αγώνα.

Πρέπει να εκτιμάς σωστά τον αντίπαλο και αυτά τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ για να κερδίσουμε. Είναι αλήθεια πως δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη.

Σίγουρα αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το ίδιο έγινε με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος αλλά την πιο ξεκάθαρη ευκαιρία την είχαμε εμείς ενώ είχαμε φάσεις και στην επανάληψη.

Το θέμα μας είναι πως δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την κατοχή, τον έλεγχο και τις ευκαιρίες που έχουμε σε γκολ. Δεν μπορέσαμε τις ευκαιρίες μας να τις κάνουμε γκολ.

Για το χαμένο πέναλτι και το πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα ματς τόνισε: Όχι δεν μπορεί να επηρεάσει ένα πέναλτι. Είναι ένα λάθος που συμβαίνει. 

Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να προπονούμαστε στα πέναλτι γιατί τα χάνουμε. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Στην προπόνηση πάντως όλα πάνε μέσα. 

Για το γεγονός πως χρειάζεται εκτός έδρας νίκες και το ποιός πρέπει να βαράει τα πέναλτι απάντησε: Το θέμα του πέναλτι πρέπει να το σκεφτούμε. Την προηγούμενη φορά είχα πει πως πρέπει να τα βαράει ο Μητρόπουλος. Νομίζω ότι μάλλον θα το κάνω στα αλήθεια.

Σχετικά με τα εκτός έδρας ματς σίγουρα δεν αρκεί το να κερδίζεις στα εντός. Πρέπει να το κάνεις εκτός.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να είσαι ανώτερος. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν αρκετά δυνατή. Επίσης θα πρέπει να δέχεσαι λίγες ευκαιρίες από τον αντίπαλο.

Αυτό που μας λείπει είναι να είμαστε αποτελεσματικοί ψηλά και να βάζουμε γκολ. Δεν ήταν φυσιολογικό το να χάσουμε από τους Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλος έκανε επιτυχείς επιθέσεις. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι μπλαζέ και δεν έχει τσαμπουκά απάντησε: Αυτή είναι η προσωπική σας  άποψη. Αν σήμερα δεν είχαμε πλησιάσει το αντίπαλο τέρμα και δεν είχαμε κάνει ευκαιρίες ίσως να συμφωνούσα μαζί σας. Όμως είχαμε ευκαιρίες, παίζαμε εκτός έδρας και χάσαμε στο τέλος.

Για το πότε η ομάδα του θα είναι έτοιμη για μεγάλες νίκες επισήμανε: Ήδη είμαστε έτοιμοι. Εγώ δεν θέλω να μείνω στο σημερινό 1-0.

Θέλω να μείνω στο ότι κάναμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αν ήμασταν καταστροφικοί ως προς την εικόνα μας αυτό θα μας προβλημάτιζε.

Όλα οφείλονται στο ότι δεν είχαμε επιτυχία στην τελική προσπάθεια. Μετά το 1-0 είχαμε μία ξεκάθαρη ευκαιρία από τον Πάντελιτς. Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Όλα είναι θέμα επιτυχίας. Εμείς δίνουμε βάση στο να μένουμε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι μας.

Να κάνουμε ευκαιρίες και γκολ. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Αυτό είναι σίγουρο, όπως και το ότι σήμερα κάπου κάναμε λάθος. Πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχουν σημεία που μας κοστίζουν πολύ.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σοφτ εκτός έδρας τόνισε: Σήμερα δεν ήταν ένα από πιο καλά μας παιχνίδια. Μας έλλειψε ότι ψηλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Χωρίς όμως να είναι το πιο καλό μας ματς θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.

Μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει ή και κερδίσει. Δυστυχώς χάσαμε.

Όσον αφορά στον τομέα της τύχης σχολίασε: Όχι. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο δεν μπορείς να βασίζεσαι στην τύχη. Άλλες φορές σε αδικεί και άλλες όχι. Την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ είχαμε κερδίσει στο 93'. Σήμερα χάσαμε στο 90'. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

http://www.gazzetta.gr
 
Top