Οξύνεται η μάχη για την περιφέρεια Αττικής ...

Οξύνεται η μάχη για την περιφέρεια Αττικής στην οποία προηγείται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός και ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με τη ΝΔ. «Καμπανάκι» χτυπά ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές του κόμματος να βοηθήσουν την υποψηφιότητα Κικίλια, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ «βγάζει» την πολιτική χροιά από τις επαναληπτικές εκλογές και καλεί τους πολίτες δια στόματος πρωθυπουργού και Γ. Πεταλωτή να κρίνουν μόνο αυτοδιοικητικά. Την ίδια στιγμή ο ΛΑΟΣ στέλνει μήνυμα συνεργασιών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει την ανάγκη «να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο». Η ανακοίνωση του Γ. Δημαρά ότι παραιτείται τον Ιανουάριο αλλάζει το συσχετισμό των δυνάμεων και οι «ορφανοί» ψήφοι του θα «ρυθμίσουν» το τελικό αποτέλεσμα.

Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει να προηγείται ο Γ. Σγουρός με 24,06%, έναντι του Β. Κικίλια με 20,43%, γεγονός που δείχνει το ΠΑΣΟΚ «τραυματισμένο» αλλά πρώτη δύναμη στον α' γύρο των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής προσπάθησε να «αποδιώξει» το πολιτικό αποτύπωμα της πρώτης Κυριακής και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τους συνδυασμούς με «αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και κριτήρια». Αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει τη δημιουργία ενός «αντιμνημονιακού» μπλοκ στην Αττική που θα συσπείρωνε γύρω από τον κ. Κικίλια ακόμη και τις δυνάμεις της Αριστεράς, ενώ τώρα επιχειρείται η «προσέλκυση» των ψηφοφόρων του κ. Δημαρά που θα δώσει ένα σαφές προβάδισμα στον κ. Σγουρό. «Ρυθμιστής» στο εκλογικό παζλ αποδεικνύεται ο Θανάσης Παφίλης και το ποσοστό του ΚΚΕ που δηλώνει σαφώς «άκυρο και αποχή» προς όλους, πολύ περισσότερο για τον κυβερνητικό υποψήφιο. Όμως έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος της ψήφου προς το ΚΚΕ, είναι ψήφος διαμαρτυρίας προοδευτικού κόσμου που αναζητά αριστερή συνέπεια, αλλά στον β΄ γύρο τα αντανακλαστικά του είναι ευαίσθητα μπροστά στον κίνδυνο της Δεξιάς και ρίχνει αντιδεξιά ψήφο.

Στήριξη με όλα τα μέσα επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς για τον Β. Κικίλια και «τράβηξε το αυτί» στους βουλευτές της Αττικής που δεν βοήθησαν στον πρώτο γύρο. «Σας παρακολουθώ όλους, κάποιοι "σκοτώθηκαν" να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι όχι. Θέλω να δω κάποιους που δεν λειτούργησαν μέχρι τώρα να κινητοποιηθούν αυτή την εβδομάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κ. Κικίλια και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα «τρέξει» και η τηλεοπτική καμπάνια του κόμματος που θα προβάλλει το πολιτικό μήνυμα της «αντιμνημονιακής ψήφου» προκειμένου να συσπειρώσει σε αντιμνημνιακό μέτωπο τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, παράλληλα με τα προσωπικά χαρακτηριστικά του Βασίλη Κικίλια.

«Γέφυρες» με τη ΝΔ προσπαθεί να ρίξει από την πλευρά του ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος είδε τα ποσοστά που πήρε ο «εκλεκτός» του Άδωνις Γεωργιάδης να μην ξεπερνούν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι σε όσα ψηφοδέλτια η ΝΔ συνεργάστηκε με το κόμμα του «υπάρχουν πρωτιές», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να τα «βρουν».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντιμνημονιακή άποψη του κ. Τσίπρα για το που θα κατευθυνθεί η δυναμική του κ. Μητρόπουλου στο β' γύρο. «Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε για την απαλλαγή από τους καταναγκασμούς του Μνημονίου», σημείωσε. Επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον β΄γύρο δεν έχει εκδοθεί. Όλα παίζουν , στην περιφέρεια με το 1/3 του πληθυσμού της χώρας...

Πηγή:Εklogika
 
Top