Στην Αττική ο Γ. Σγουρός συγκεντρώνει 23,8%, ενώ ο Β. Κικίλιας 20,3%


Στον δεύτερο γύρο οδηγούνται οι εκλογικές μάχες στο σύνολο των περιφερειών, καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50%. Με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τα μεσάνυχτα, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ προηγούνται σε επτά περιφέρειες και της Νέας Δημοκρατίας σε έξι.

Τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προηγείται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιαννακίδης με 41,9% έναντι 41,4% του υποψηφίου της ΝΔ, κ. Παυλίδη.

Στην Κ. Μακεδονία ο κ. Ψωμιάδης από τη ΝΔ συγκεντρώνει 42,5%, έναντι 30,8% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μπόλαρη.

Στη Δ. Μακεδονία προβάδισμα έχει ο κ. Δάκης από τη ΝΔ με 45,3% με τον κ. Παπαϊορδανίδη από το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει με 39,4%.

Στην Ήπειρο ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Καρχιμάκης προηγείται με 45,9% με τον κ. Αργύρη από το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 38,6%.

Στη Θεσσαλία ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Αγοραστός συγκεντρώνει 39%, ενώ ο κ. Παπατόλιας του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 34,1%.

Στα Ιόνια Νησιά ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Σπύρου έρχεται πρώτος με 30,4%, με τον κ. Μπεριάτο από το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 24,1%.

Στη Δυτ. Ελλάδα ο κ. Κατσιφάρας από το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 42,8%, ενώ ακολουθεί ο κ. Παπαναστασίου από τη ΝΔ έρχεται δεύτερος με 25,4%.

Στη Στερεά Ελλάδα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Περγαντάς προηγείται με 39,9%, ενώ ο κ. Χειμάρας της ΝΔ ακολουθεί με 35,7%.

Στην Αττική ο κ. Σγουρός από το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα συγκεντρώνοντας 23,8%, ενώ ο κ. Κικίλιας απο τη ΝΔ συγκεντρώνει το 20,3% των ψήφων.

Στην Πελοπόννησο η διαφορά των δύο πρώτων υποψηφίων είναι οριακή, καθώς ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, κ. Τατούλης συγκεντρώνει το 42%, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Δράκος ακολουθεί με 41,5%.

Στο Β. Αιγαίο ο κ. Βογιατζής από τη ΝΔ προηγείται οριακά με 37,4%, ενώ ο κ. Γιακαλής του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 37,2% των ψήφων.

Στο Ν. Αιγαίο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαχαιρίδης φαίνεται να κερδίζει από τον Α΄ γύρο την περιφέρεια με 50,8% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Κόκκινος έρχεται δεύτερος με 31,5%.

Στην περιφέρεια Κρήτης, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Αρναουτάκης συγκεντρώνει το 50,4%, ενώ δεύτερος έρχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος (υποστηριζόμενος απο τη Ντόρα Μπακογιάννη) κ. Γιαννουλάκης, με 18,8%.
 
Top