Χείρα βοηθείας από την ΠΑΕ περιμένουν οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο οποίος βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του μετά και την παραίτηση του προέδρου του κ. Γιάννη Συγγελίδη. Χθες αποφασίστηκε η σύγκληση της γενικής συνέλευσης και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στις 5 Νοεμβρίου. Η απόφαση αυτή ανακλά την πιεστικότητα των προβλημάτων, αλλά εκφράζει και το άγχος των παραγόντων του Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ να βρεθεί γρήγορα λύση στο διοικητικό αδιέξοδο και πολύ περισσότερο στο οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου. Προς το παρόν όμως δεν έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα η λύση ενός επιχειρηματία ικανού να αναλάβει το κόστος της εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου, που αυτή τη στιγμή έχει χρέη ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

Ετσι τα βλέμματα όλων στον Ερασιτέχνη στρέφονται προς την ΠΑΕ και τον κ. 
Βαγγέλη Μαρινάκη . Ο νέος μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σωκράτη Κόκκαλη και το κύριο θέμα της ατζέντας ήταν οι δραματικές εξελίξεις στον Ερασιτέχνη. Οι δύο άνδρες φέρονται να αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ κατά άλλες πληροφορίες μίλησαν και για την προγραμματισμένη παραχώρηση του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ στον κ. Μαρινάκη.

Η κρίση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αγγίζει και την ΠΑΕ όχι μόνο ηθικά αλλά και πρακτικά, αφού αποτελεί τη βάση του συλλόγου. Ετσι η ενεργοποίηση του κ. Μαρινάκη αναμένεται να συνεχιστεί και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένεται να συναντηθεί- ίσως και σήμερα- με τον κ. Συγγελίδη σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει να ανακαλέσει την παραίτησή του, κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι απίθανο. Πάντως οι δύο άνδρες είχαν και εξακολουθούν να έχουν εξαιρετική προσωπική σχέση.

Εν τω μεταξύ, ο κ. 
Γιώργος Γλου που θα εκτελεί, ως α΄ αντιπρόεδρος, χρέη προεδρεύοντος δήλωσε μετά το χθεσινό έκτακτο ΔΣ ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μη μας προλάβουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις» , ενώ αναφερόμενος στις επιστολές του προς τους κκ. Κόκκαλη, Μαρινάκη και τους αδελφούς Π. και Γ. Αγγελόπουλο τόνισε: «Εχουν βοηθήσει στο παρελθόν τον Ερασιτέχνη και είμαστε σίγουροι ότι και τώρα θα βρεθούν δίπλα μας. Ο κόσμος πρέπει να είναι αισιόδοξος για το μέλλον».
 
Top