ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η Το δίλημμα «ψηφίστε μας ή χρεοκοπούμε» Η αίσθηση ότι η χώρα ενδέχεται να μην αποφύγει τη χρεοκοπία και να οδηγηθεί σε χειρότερες καταστάσεις, ίσως λόγω της άκαμπτης συνταγής-σοκ της τρόικας σε συνδυασμό με την έλλειψη σαφούς αναπτυξιακού σχεδιασμού, αποδυναμώνει το προεκλογικό δίλημμα του πρωθυπουργού «ψηφίστε μας ή χρεοκοπούμε». Σε ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει τρεις φορές γραμμή για τις περιφερειακές εκλογές:

Στην αρχή είπε ότι το στοίχημα είναι για τον «Καλλικράτη», μετά ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αναμέτρηση «δημοψήφισμα», στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να το μαζέψει λέγοντας ότι εννοούσε «δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές» και εντέλει καταλήξαμε στο «ψηφίστε μας ή χρεοκοπούμε». Πόσο κοντά είναι η προκήρυξη Εθνικών εκλογών από τον Γιώργο Παπανδρέου; Πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών την τελική απόφαση του Πρωθυπουργού;

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΟΧΗ

«Ας μην περιμένει ο πρωθυπουργός από μας ανοχή και συμπάθεια. Έχει αλλού βοηθητικές ρόδες». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πετάει το γάντι στον Γιώργο Παπανδρέου, και εμμέσως πλην σαφώς τον αποκαλεί «πολιτικό εκβιαστή». «Μετά το “Μνημόνιο ή χάος”, προτείνει το “Σγουρός ή χρεοκοπία” όχι για να συσπειρώσει το λαό, αφού οι πολίτες πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά για να συσπειρώσει τους βουλευτές του», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας που επιμένει πως «ο Αστακός ήταν μια επενδυτική απάτη, στημένη από όλο το σύστημα της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής, από συγγενείς και φίλους». Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές, εκφράζει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα που «θα βγάλει τη Ριζοσπαστική Αριστερά από την ομφαλοσκόπηση».

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ» ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας θα χρησιμοποιήσει ως όχημα η κυβέρνηση, προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα νέο κατασταλτικό μηχανισμό για να «κατευνάσει» τη λαϊκή οργή, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις τοπικές εκλογές. Οι ελεγχόμενες διαρροές για εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα μας, καλλιεργούν το έδαφος για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει «πόλεμο πόλης» στο άμεσο μέλλον.

Μετά τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συνδυασμό με τη λήψη νέων σκληρών μέτρων αναμένεται έκρηξη οργής από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η ύπαρξη αλλόθρησκων αλλοδαπών που κινούνται στην παρανομία, που έχουν πρόσβαση σε οπλισμό και που συνθέτουν εγκληματικές ομάδες, προσφέρει το απαιτούμενο άλλοθι για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο «άμυνας» με πρωταγωνιστή την ειδική ομάδα «πολέμου πόλης».
 
Top