Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ  υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος για  το Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, του  Δήμου Πειραιά, εμφανίστηκε  πανέτοιμος να προσφέρει  στους συμπολίτες του από το θεσμό της Αυτοδιοίκησης,  με το συνδυασμό  «Πειραιάς Πολιτών - Καθαρή Συμφωνία», του Γ. ΜΙΧΑ.

«Γέννημα  - θρέμμα» Πειραιώτης, με θητεία 4  χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης  Πειραιά, τρεις τετραετίες στο Δήμο Κερατσινίου σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος , και νυν Α. Συντονιστής - Διευθυντής  στο ΟΑΚΑ, δικαίως λογίζεται ως ένας από τους πλέον ενεργούς πολίτες του Πειραιά. Τον συναντήσαμε και μας απάντησε σε καίριες ερωτήσεις που αφορούν τόσο το Ε΄  Διαμέρισμα στο οποίο μετέχει ως υποψήφιος , όσο και το μέλλον του μεγάλου λιμανιού. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θεωρείται τα σημαντικότερα προβλήματα του Ε΄ Διαμερίσματος, στο οποίο είσαστε και υποψήφιος και τι θα πράξετε για την αντιμετώπιση τους, αν οι πολίτες σας εκλέξουν ως δημοτική αρχή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Το Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ίσως είναι  ένα από τα πιο αδικημένα και από τα πιο παραμελημένα, αφού ως και τώρα ακόμη είναι μερικώς βιομηχανική περιοχή.
-Βασικό  πρόβλημα είναι καθαριότητα. Πρέπει  να  γίνει αρχή για την εφαρμογή της  ανακύκλωσης.
-Μεγάλη  είναι  η έλλειψη πρασίνου στο Ε  Διαμέρισμα. Αναλογεί το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο  σε σχέση με τον υπόλοιπο Δήμο Πειραιά. Πρέπει να  απαλλοτριωθούν ετοιμόρροπα και εγκαταλειμμένα κτίρια, και να γίνουν χώροι πρασίνου. Επίσης όπου υπάρχει χώρος κατάλληλος θα γίνει δενδροφύτευση.
-Η δημιουργία  χωρών άθλησης( γήπεδα 5χ 5), γήπεδα  καλαθοσφαίρισης και γενικά χώροι  για τους νέους της περιοχής. 
-Το κτήμα  Δηλαβέρη  πρέπει να αξιοποιηθεί και να δοθεί στους Δημότες   για διάφορες χρήσεις, πράσινο, παιδικές χαρές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, (ίσως θερινό Κινηματογράφο) και με δεδομένο ο χώρος να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση γιατί σήμερα είναι όλα  κατεστραμμένα.
- Κυκλοφοριακό: Δεν υπάρχει Δημοτική Συγκοινωνία  όπως σε άλλα Διαμερίσματα. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αλλάξουν για διευκόλυνση των κατοίκων  η γραμμή 814,  αντί να περνά από την οδό Αιγάλεω να περνά από την οδό Ψαρών με κατεύθυνση τον Πειραιά, και ακόμη  η γραμμή Καλλίπολη πλατεία Καραϊσκάκη  να μετατραπεί σε Καλλίπολη Μανιάτικα κυκλικά.
-Είναι  ανάγκη    να γίνουν  δύο Κ.Ε.Π  στην περιοχή.
-Πρέπει  να γίνουν Πολιτιστικό κέντρο  και στέκι Νεολαίας.
-Πρέπει  να γίνουν ένα - δύο  ΚΑΠΗ,  στις περιοχές  Υπαπαντής  και ένα δεύτερο στον  εγκαταλελειμμένο λόφο του Βώκου.
-Να γίνουν  Δημοτικά ιατρεία για τις πρώτες βοήθειες, και βοήθεια στο σπίτι σε άτομα  υπερήλικα και ανάπηρα.
-Να λειτουργήσει  ξανά Αστυνομικό Τμήμα  στην περιοχή.
-Να γίνει  αναπαλαίωση και αναστύλωση  των   διατηρητέων κτηρίων της περιοχής.
Όλα αυτά βέβαια πρέπει να γίνουν με ένα πρόγραμμα, με επίκεντρο  τον μελλοντικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ στα Μανιάτικα (Μαυρομιχάλη  και Αιτωλικού), ο οποίος θα αποτελέσει  σημείο  προσέλευσης  πολλών επιβατών και σημείο στάθμευσης αυτοκίνητων.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ποια θεωρείται ότι είναι τα εχέγγυα  στην δύσκολη αυτή αποστολή του κ. Μίχα ως  μελλοντικός  Δήμαρχος  Πειραιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα  εχέγγυα που θα φέρουν την επιτυχία στη νέα αποστολή του κ. Μίχα,  για την αναμόρφωση του Πειραιά και των δημοτικών υπηρεσιών του, είναι η οκταετή διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά που την καθιέρωσαν στη συνείδηση των πολιτών για την συνετή, διαφανή και αποτελεσματική διαχείρισή της αλλά και ο ίδιος ο «Καλλικράτης» που εκσυγχρονίζει τις δομές αυξάνει τις αρμοδιότητες, επιβάλλει τη διαφάνεια, φέρνει το δήμο ακόμα πιο κοντά τον πολίτη. Υπήρξε πρωτεργάτης στο αυτοδιοικητικό τμήμα για την προωθητική διαμόρφωση του Καλλικράτη. Ο Γ. Μίχας έχει βαριά παρακαταθήκη. Μπορεί να δώσει προοπτική στο Δήμο Πειραιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το όνειρό σας για το  Δήμο Πειραιά και το Ε΄ διαμέρισμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω ταυτιστεί με το αυτοδιοικητικό όραμα του Γ. Μίχα. Στο καινούργιο ταξίδι θέλω να προσφέρω από την εμπειρία που έχω, να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για την γειτονιά που γεννήθηκα. Είναι μεγάλη επιθυμία μου και υποχρέωση μου να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω μία πόλη με νέα πνοή. Θέλω να προσφέρω  έργο στην περιοχή του Ε΄ Διαμερίσματος και ιδιαίτερα στην Υπαπαντή , στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα.Για αυτό τον λόγο καλώ κάθε δημότη του  Ε΄Διαμέρισματος , όπως και κάθε δημότη  του μεγάλου λιμανιού, σε μια καθαρή συμφωνία.Μια καθαρή συμφωνία όπως θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας. Μια καθαρή συμφωνία όπως ταιριάζει στους Πειραιώτες, στην αξιοπρέπειά τους, στην ντομπροσύνη τους, στη «μαγκιά» και το φιλότιμο τους, στην ιστορία τους, στις προοπτικές τους. Μια συμφωνία που ενώνει κάθε πολίτη του Πειραιά και βάζει πάνω απ' όλους μας την πόλη που αγαπάμε!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ : ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top