ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 Οδυνηρή έκπληξη μας προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής της Νίκαιας, απέναντι στην δίκαιη απαίτηση των αιτημάτων τους για τη καταβολή των δεδουλευμένων που νομίμως δικαιούνται.
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Το Μέλλον της Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη», καταδικάζει  τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν και  δέχονται οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νίκαιας, από το Δήμαρχο καθώς  και τους όποιους τραμπουκισμούς από κομματικούς «μπράβους» που καλέστηκαν προς υπεράσπιση αυτής της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής του κ. Μπενετάτου. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όποιο δίκαιο και νόμιμο αίτημα εκφράζεται από συλλόγους εργαζομένων, δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να το χρωματίζει κανείς και να το εντάσσει σε στενά κομματικά πλαίσια, στην προσπάθειά του να το αποδυναμώσει και να το περιθωριοποιήσει.            
 Ήμασταν,  είμαστε και θα είμαστε στο  πλάι των εργαζομένων του Δήμου,  μαζί στους κοινούς μας αγώνες  ώστε αυτός ο Δήμος, ο Δήμος  Νίκαιας να μπορέσει να επιστρέψει στην ομαλότητα και την ανάπτυξη. Χαιρετίζουμε την κίνησή τους να αρνηθούν προσωρινά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ώστε να μην εξευτελίσουν την ήδη ντροπιαστική για τους Δημότες και την Νίκαια, πορεία του Δήμου. Όμως σαν παράταξη καλούμε το Δήμο να σταματήσει την, εδώ και έξι χρόνια, αδιάλλακτη στάση του ότι δεν «αναγνωρίζει αποφάσεις αστικών δικαστηρίων» με την οποία προχωρά και κινείται τόσο καιρό και να καταβάλλει άμεσα τα ποσά που οφείλει στους εργαζόμενούς του.
    Εμείς σαν παράταξη έχουμε δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουμε τους κοινούς μας αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους, όταν ο λαός του νέου Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη μας τιμήσει με την ψήφο του, με σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των εργαζομένων στο Δήμο, εξασφάλιση της μισθοδοσίας τους από ειδικό λογαριασμό που θα εγγυάται την ύπαρξη χρημάτων για την καταβολή των μισθών και θα προφυλάξουμε τους εργαζόμενούς μας από παράνομες απολύσεις και διώξεις για τα πιστεύω τους. Όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν απερίσπαστοι για το Δήμο, και όχι προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα τότε σίγουρα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα προς την δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και κοντά στο Δημότη. Και αυτό είναι που πρεσβεύομε σαν άτομα και σαν παράταξη. 
Στέλιος Λογοθέτης
 
Top