Φαίνεται πως οι αρχές της πόλης του Γυθείου έχουν βαλθεί να δυσφημίσουν σε τέτοιο βαθμό τη πόλη μας, έτσι ώστε να μη πατήσει κανείς επισκέπτης πλέον σε αυτή και οι μόνιμοι κάτοικοι να μετακομίσουν αλλού. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εικόνα που παρουσιάζουν οι κεντρικοί δρόμοι του Γυθείου, με τους σωρούς των σκουπιδιών σε μήκος εκατοντάδων μέτρων. Το περίεργο είναι πως ούτε ο εμπορικός σύλλογος αντιδρά, παρόλο που βλέπουν καθημερινά να υποβαθμίζεται η πόλη και να...
 μειώνεται δραματικά η πελατεία τους. 
Ήμουν αυτήκοος μάρτυς επιβατών λεωφορείων που αρνήθηκαν να κατέβουν για καφέ η μια βόλτα στην πόλη, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας των βουνών από σκουπίδια που έχουν συσωρευθεί στα πιό κεντρικά και τουριστικά σημεία του Γυθείου.
Η φωτό είναι από την είσοδο στο νησάκι Κρανάη με το υπέροχο πύργο μουσείο, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Απ' ό,τι μαθαίνουμε από τον φίλο δήμαρχο Συμεών αναμένεται μηχάνημα που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, μιας και η σύμβαση με τον εργολάβο που έκανε την αποκομιδή, έληξε. Κατά την άποψή του είναι θέμα εβδομάδος η εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανήματος, όμοιο με εκείνο της Καλαμάτας,κατά τη άποψή μας μηνός η μηνών. Δυστυχώς αν επαληθευτούμε πρέπει να μετακομίσουμε όλοι από την πόλη στα γύρω χωριά ,μιας και οι πρώην κοινότητες του ενοποιημένου δήμου, φέρνουν και αδειάζουν τα σκουπίδια στα σημεία αυτά, όπως τους έχει υποδειχθεί από το δήμο. Και αυτό για εξυπηρέτηση του εργολάβου, που φόρτωνε τα σκουπίδια με μηχάνημα. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και άπτεται του θέματος "δημόσια υγεία".
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Top