Μετωπική επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και πρόσκληση σε ανατροπή με λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα, έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην Πάτρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή.

Η γ.γ του ΚΚΕ, τόνισε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Ν.Δ. μπορούν να αλλάξουν, ούτε να αντικατασταθούν με άλλα παραπλήσια κόμματα και κάλεσε το λαό να δείξει τη δύναμή του με την ψήφο του, ενάντια στο Μνημόνιο, πριν είναι αργά.

"Κινητήρια δύναμη πρέπει να αποτελέσει το Μνημόνιο και η καταδίκη του, η πείρα του λαού την τελευταία 20ετία που υπήρχαν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και το λαϊκό εισόδημα σχετικά ή απόλυτα έπεφτε.

Είναι δυνατόν να μην υπάρξει ξεσηκωμός, συγκεκριμένη καθολική αντίδραση απέναντι στα σχέδια να αυξηθεί κατά 60% το πετρέλαιο θέρμανσης, το κόστος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την οικιακή και αγροτική κατανάλωση, και μάλιστα λίγο καιρό πριν έλθει ο χειμώνας με τα κρύα και την υγρασία;

Είναι δυνατόν να περιμένουμε πρώτα να πάρουμε την λυπητερή του λογαριασμού και μετά να φωνάξουμε; Τότε θα είναι αρκετά αργά. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε, να ξεσηκωθούμε. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος ακόμα από την 10ετια του 90" ανέφερε στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα.

Χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά αναχώματα στα δύο κόμματα εξουσίας για τα οποία πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και τόνισε ότι στο προσκλητήριο που απευθύνει το ΚΚΕ δεν τίθεται ως προαπαιτούμενο η συμφωνία με το πρόγραμμα του κόμματος και με την επεξεργασία για το σοσιαλισμό.

Η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε στην ομιλία της ότι δεν είναι ο λαός που ευθύνεται για την κρίση, ευθύνεται όμως για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε έγκαιρα το όπλο της πάλης και της ψήφου. Είπε ακόμη πως η κρίση δεν προκλήθηκε από μία ανίκανη κυβέρνηση,κάποιους ψεύτες και κάποιους κλέφτες, αλλά πρόκειται για κρίση του καπιταλισμού, που ακολουθεί πάντα μία ορμητική άνοδο των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

"Ο αντικομουνισμός είναι βασικό όπλο του συστήματος κατά του λαϊκού κινήματος.

Τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους να κάνουν ένα βήμα προσέγγισης ακόμα και απλού προβληματισμού γύρω από τις θέσεις και την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Θα χρησιμοποιήσουν τον γνωστό αντικομουνισμό, τη λάσπη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος, ακόμα και προβοκάτσιες. Όχι μόνο έχουμε τα επιχειρήματα και τα μέσα να αντιμετωπίσουμε , πάρτε απόφαση θα γυρίσει σε βάρος σας" προειδοποίησε η Α.Παπαρήγα σε μία ευθεία βολή προς το κυβερνητικό στρατόπεδο και την κρίση που σοβεί με τον νόμο για την δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων συνεισφέρουν οικονομικά στους υποψήφιους των περιφερειακών εκλογών.

 
Top