Ικανός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύεται σε μία ακόμη δημοσκόπηση* ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς. Ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φέρεται ως το απόλυτο φαβορί στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Κεντρική Μακεδονία.....

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνες της εταιρείας GPO για το Mega σε δείγμα 1000 ατόμων. Συγκεκριμένα:
Περιφέρεια Αττικής: Νίκη Δημαρά στο β΄ γύρο 

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ 
Γιάννης Σγουρός λαμβάνει 20% στον α΄ γύρο, καθώς Δημαράς και Μητρόπουλος ψαλιδίζουν τα ποσοστά του, έναντι 15,1% του Βασίλη Κικίλια, 14,8% του Γιάννη Δημαρά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, 11,5% του Αλέξη Μητρόπουλου, 8,5% του Άδωνη Γεωργιάδη, 8% του Θανάση Παφίλη, 5% τουΑλέκου Αλαβάνου, 3,7% του Γρηγόρη Ψαριανού και 0,5% του Κώστα Διάκου, ενώ το 10,1% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο β΄ γύρο ο Γ. Σγουρός κερδίζει με μεγάλη ευκολία τον Β. Κικίλια (40,8 έναντι 26,9, ενώ το 23,4% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους δύο), με μεγαλύτερη δυσκολία τον Αλέξη Μητρόπουλο (37,2 έναντι 34%, ενώ το 21% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους δύο), ενώ χάνει καθαρά από τον Γιάννη Δημαρά με 39,2% έναντι 35,1% - 17,7% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο). Μάλιστα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει ιδιαίτερα θετικές γνώμες (φτάνουν το 57,8% - 33,2% αρνητικές).
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κυρίαρχος ο Ψωμιάδης 

Πλήρης κυριαρχία του «φαινομένου Ψωμιάδη» έχουμε για μία ακόμη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο νομάρχης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στην «αδύναμη» και καθυστερημένα ανακοινωμένη, υποψηφιότητα του 
Μάρκου Μπόλαρη.


Συγκεκριμένα, ο κ. 
Ψωμιάδης στον α’ γύρο λαμβάνει το 42% των ψήφων, έναντι 18,4% του Μάρκου Μπόλαρη, 9,1% του Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), 3,9 του Θεοδόση Κωνσταντίνιδη (ΚΚΕ) καιΤάσου Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), 3,8% της Ασημίνας Ξηροτύρη(Δημοκρατική Αριστερά) και 2,8% του Μιχάλη Τρεμόπουλου(Οικολόγοι Πράσινοι).

Με αυτά τα δεδομένα ο β’ γύρος για τον Π. Ψωμιάδη είναι περίπατος: 49,5 έναντι 30,4%, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανένας από τους δύο. Το μόνο θετικό στοιχείο για τον Μ. Μπόλαρη ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν τον γνωρίζει, αν και μάλλον είναι, πλέον, αργά.
 
Top