Eνα από τα κύρια καθήκοντα των βουλευτών είναι η άσκηση ελέγχου στην εκάστοτε κυβέρνηση. Οπως αναφέρει ο κανονισμός της Βουλής, «οι βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή». Οι βουλευτές ερωτούν και η κυβέρνηση απαντάει. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί αν το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι ικανοποιητικό, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται ότι οι απαντήσεις που παίρνουν είναι γενικόλογες και περί άλλα τυρβάζουν.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία», προκύπτει αβίαστα, πως οι βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος προτιμούν να μην ερωτούν. Οχι γιατί δεν είναι «περίεργοι» αλλά προφανώς για να μη ..........
δυσχεραίνουν το έργο της κυβέρνησης που στηρίζουν, να μη δυσαρεστούν υπουργούς, αλλά και για να μη γίνουν και οι ίδιοι δυσάρεστοι.

Ανάμεσα στις πλέον «διακριτικές» παρουσίες στη Βουλή από πλευράς ΠΑΣΟΚ η νεοεκλεγείσα Αννα Νταλάρα. Δεν υπέβαλε καμία ερώτηση, όπως άλλωστε και ο Γ. Λιάνης, ο Σπ. Μοσχόπουλος, η Ελενα Παναρίτη, ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Θ. Παραστατίδης, ο Γ. Φλωρίδης και ο Τηλ. Χυτήρης. Μία ερώτηση έκανε η Θεσσαλονικιά Εύα Καϊλή, το ίδιο και ο Βεροιώτης Αθ. Γικόνογλου. Ακολουθούν ο γραμματέας του κόμματος Σωκ. Ξυνίδης, η Μιλένα Αποστολάκη, η Ροδούλα Ζήση και ο Χρ. Αηδόνης με 2 ερωτήσεις.

Κι αν το έργο των βουλευτών της συμπολίτευσης σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολο, στη Ν.Δ. έπρεπε να ήταν καθημερινό «καθήκον»! Κι όμως, υπάρχουν τέσσερα ονόματα πρωτοκλασάτων στελεχών με πολύ συχνές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα που αγνοούν αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Καμία ερώτηση δεν έχει υποβληθεί από τους Δ. Αβραμόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, Α. Σπηλιωτόπουλο και Ελισάβετ Παπαδημητρίου. Μία ερώτηση έχουν οι Β. Πολύδωρας και Γ. Τραγάκης, ενώ μόνο τρεις έχουν υποβάλει οι Πρ. Παυλόπουλος, Σ. Χατζηγάκης, Π. Καμμένος και Δ. Σιούφας.

Τυχαίο; Δε νομίζω.
kafeneio-gr.blogspot.com
 
Top