Τα 5 «δώρα» της κυβέρνησης προς τους εργοδότες: Πιο εύκολες, γρήγορες και φθηνότερες απολύσεις, πάγωμα μισθών και αποφάσεων της διαιτησίας για αυξήσεις, καθώς και αμοιβές κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Δεν μπορεί να …σκίζεται η ΓΣΕΕ να επιβάλει στους εργοδότες πάγωμα μισθών, και να διασπούν το ταξικό μέτωπο οι κούριερ και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό!...

Έχει δίκιο ο Λοβέρδος. Ποιοι νομίζουν ότι είναι για να πάρουν αύξηση 1%;

Αποτελεί …πρόκληση προς την υπόλοιπη κοινωνία. Να πάρουν ένα …σωρό λεφτά, και να τα …βγάζουν μετά στο εξωτερικό;...

Ο συνδικαλισμός είναι ο μεγάλος ηττημένος αυτής της περιόδου.

Αποδείχθηκε ότι η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ όπως και το ΠΑΜΕ, δεν ήταν σε θέση να κινητοποιήσουν τα εκατομμύρια Ελλήνων που........
πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική. «Τι νόημα έχουν πλέον τα συνδικάτα, αφού απέτυχαν να σώσουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα βασικότερα εργασιακά δικαιώματα;» αναρωτιούνται πολλοί.

Τώρα πληρώνει ο συνδικαλισμός τον πολιτικά και κοινωνικά αμαρτωλό βίο των ηγετών του επί ολόκληρες δεκαετίες. Τώρα όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα συνδικάτα έχουν πια καταντήσει «στρατηγοί χωρίς στρατούς». Οι αυταπάτες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ότι μπορούν δήθεν με προσφυγές στα δικαστήρια να κερδίσουν αυτά που έχασαν στο πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης, δεν είναι μόνο ανεδαφικές. Προδίδουν και άγνοια θεμελιωδών κανόνων της πολιτικής.

Οι κινητοποιήσεις απέτυχαν γιατί η κρίση αντιπροσώπευσης στον συνδικαλισμό είναι πολύ βαθύτερη από όσο δείχνει. Τα συνδικάτα δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τις γραφειοκρατίες που τα διοικούν. Αν οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις, προφανώς δεν θα τις εμπιστευθούν ποτέ. Και αφού δεν τους εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να κάνουν επ΄ άπειρον ότι δεν καταλαβαίνουν.

Κάποιοι συνδικαλιστικοί ηγέτες θα έπρεπε ήδη να σκέφτονται- εκόντες άκοντες- την αποστράτευση.

Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλέον τυμπανιαίο πτώμα και κάποιος πρέπει να φροντίσει για μια αξιοπρεπή κηδεία.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

 
Top