ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΛΟΣ: «Ο Φώτης Μελάς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης για το «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΛΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΛΟ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ!!!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ.....

Δυστυχώς για τους δημότες του Κερατσινίου χάθηκε ένα έργο πνοής, όπως είναι η κατασκευή του κέντρου υγείας αστικού τύπου.

Η περιφέρεια Αττικής απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του κέντρου υγείας αστικού τύπου στο Κερατσίνι λόγω σοβαρότατων παραλείψεων της δημοτικής αρχής του Φώτη Μελά, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι οι εργασίες κατασκευής του έργου θα είχαν αρχίσει από το 2008....

Το θέμα αυτό το κατήγγειλε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22/07/2010, ο δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου και π. Βουλευτής Β΄ Πειραιά , κ. Κανέλλος Λάλος, που διεκδικεί την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, για την διεκδίκηση του ενοποιημένου δήμου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο θέμα ο κ. Λάλος το είχε θέσει ξανά, πριν περίπου τέσσερις μήνες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και είχε καταγγείλει πάλι τον δήμαρχο Κερατσινίου κ. Φώτη Μελά ότι αποκρύπτει έγγραφο της Περιφερείας Αττικής , από το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο καταγράφεται ότι ο φάκελος της αίτησης για την χρηματοδότηση του κέντρου υγειάς , είναι ελλιπής, γεγονός που ο κ. Μελάς το είχε αρνηθεί κατηγορηματικά....

Δυστυχώς όμως, για την δημοτική αρχή του κ. Μελά, η απόφαση-καταπέλτης της Περιφέρειας Αττικής με αριθμό 7304-06/07/2010 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, για το ποιος ευθύνεται που χάθηκε ένα έργο πνοής για τον δήμο Κερατσινίου.

Συμφώνα με το παραπάνω έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής απορρίπτεται η χρηματοδότηση του έργου για το «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ», λόγω μη πληρότητας των στοιχειών της πρότασης χρηματοδότησης, που κατέθεσε ο κ. Μελάς και ειδικότερα:

  • Δεν έχει προσκομιστεί χρηματοοικονομική ανάλυση προσδιορισμού του προς χρηματοδότηση ποσού ή βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων σε περίπτωση που το έργο δεν παράγει έσοδα.
  • Δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία για τη χρήση γης του παραχωρηθέντος οικοπέδου.
  • Δεν έχει προσκομιστεί απόφαση από το αρμόδιο όργανο σχετικά με την έγκριση ή την απαλλαγή από την περιβαντολλογική αδειοδότηση.
  • Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για την μεταφορά του αγωγού ΕΛΔΑ, καθώς και αντίστοιχα σχέδια στα οποία να παρουσιάζεται αναλυτικά η τεχνική λύση της μεταφοράς του αγωγού.
  • Η υποβληθείσα Στατική μελέτη πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα της υπάρχουσας Γεωτεχνικής Μελέτης.
  • Απαιτείται αναπροσαρμογή του σχεδιασμού έργου, έτσι ώστε το προτεινόμενο εμβαδόν κάλυψης να μην ξεπερνά το ανωτέρω επιτρεπόμενο όριο κάλυψης.

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο κ. Μελάς έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απόρριψη της χρηματοδότησης του έργου. Δυστυχώς για τους πολίτες του Κερατσινίου, η δημοτική αρχή του Φώτη Μελά θα αποτυπωθεί στην μνήμη τους ως η δημοτική αρχή που αναλώθηκε σε φιέστες για το κέντρο υγείας αστικού τύπου , που πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και χρεώθηκε αποκλειστικά την ευθύνη , που χάθηκε ένα έργο πνοής για την πόλης μας, από τις τραγικές παραλείψεις του κ. Μελά. Δεσμεύομαι όμως , ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, από οποιοδήποτε μετερίζι που θα αποφασίσουν για μένα οι δημότες , ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία και στον εμπαιγμό τους από την δημοτική αρχή του κ. Μελά και ο δήμος Κερατσινίου να αποκτήσει επιτέλους το κέντρο υγείας αστικού τύπου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Κανέλλος Λάλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα για το κέντρο υγείας Κερατσινίου και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής του Φώτη Μελά, το ανέδειξε πρώτη η έγκριτη εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ” του κ. ΒΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

 
Top