Αν και στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως θα περάσει ένα πολύ δύσκολο βράδυ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με σπουδαίο αποτέλεσμα από την «Άμστερνταμ Αρίνα», κρατώντας στο 1-1 τον Άγιαξ! Οι Ολλανδοί κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, πήραν προβάδισμα με τον Σουάρες (13’) και είχαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Όμως η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκαν σκόραραν με τον Βλάνταν Ίβιτς (72’), ένα τέρμα που ίσως τελικά τους χαρίσει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ! Την Τετάρτη η ρεβάνς στη φλεγόμενη Τούμπα…
Ο δικέφαλος του Βορρά δεν μπήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο και υποχρεώθηκε εξαρχής σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι άλλαζαν γρήγορα θέσεις και πάσες εκθέτοντας σε πολλές περιπτώσεις την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Στο τέταρτο λεπτό ο Άγιαξ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Σουάρες, άουτ και στο 6’ ο Χαλκιάς με διπλή επέμβαση είπε «όχι» σε Ντε Γιονγκ και Σουλεϊμάνι.
Όμως οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 13’, όταν από ολέθριο λάθος του Χαλκιά –που χτύπησε και αντικαταστάθηκε με τον Κρέσιτς- η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Σουάρεζ σκόραρε με γυριστό σουτ (1-0). Απόλυτος κυρίαρχος ήταν και στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Άγιαξ, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 36’ με τον Σουλεϊμάνι και στο 44’ με τον Ουρουγουανό σκόρερ να χάνει μοναδικό τετ α τετ.
Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν πολύ βελτιωμένοι στην επανάληψη, αν και κυρίως επεδίωκαν να παγώνουν τον ρυθμό. Έτσι οι ευκαιρίες για τους -σαφώς πιο κουρασμένους σε αυτό το διάστημα- Ολλανδούς ήταν μετρημένες. Στο 68’ ο Σουάρες βγήκε στην κόντρα αλλά έκανε άστοχο σουτ, για να φτάσουμε στο 72’ όταν από υπέροχη κάθετη του Σαλπιγγίδη ο Ίβιτς βρέθηκε απέναντι από τον –θεατή έως εκείνη τη στιγμή- Στεκέλενμπουργκ και τον εκτέλεσε άψογα στο αριστερό παραθυράκι (1-1), με τους 3000 φίλους του ΠΑΟΚ να παραληρούν στις εξέδρες !
Μάλιστα ο εξαιρετικός Σαλπιγγίδης –μαζί με τους Σνάουτσνερ, Βιερίνια και Γκαρσία ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ- λίγο έλειψε να κάνει το 1-2 στο 85’, όμως ο διεθνής Ολλανδός γκολκίπερ μπλόκαρε το σουτ από τα πλάγια. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μαλεζά, ευτυχώς όμως ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Γάλλος διαιτητής Τόνι Σαπρόν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι…
ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Βαν Ντερ Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβέιρελτ, Ενό, Σουλεϊμάνι (67' Έρικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79' Σάρπονγκ), Λίντγκρεν (64' Ντε Ζέεβ), Σουάρεζ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (14' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης.
 
Top