Τη διακοπή, από σήμερα Τρίτη, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής...


Έτσι, από 1ης Ιουνίου τα φαρμακεία της Αττικής δεν θα εκτελούν επί πιστώσει συνταγές Δημοσίου και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ' ολοκλήρου τα φάρμακα τους στο φαρμακείο, όπου θα τους χορηγείται απόδειξη λιανική πώλησης, με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά τις παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας και τις προειδοποιήσεις ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να δανείζονται από τις τράπεζες για να πιστώνουν το Δημόσιο, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.

«Από το 20% των μελών μας που προσέφυγαν σε δανεισμό από την τράπεζα τον Φεβρουάριο, φθάσαμε σήμερα στο 37%. Αδυνατούμε πλέον να πιστώνουμε το Δημόσιο, όταν καλούμεθα σήμερα να πληρώσουμε φόρους, για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει ακόμη και αφορούν το 2009.

Αδυνατούμε πλέον να πληρώνουμε ΦΠΑ τον οποίο δεν έχουμε εισπράξει και αν δεν πληρώσουμε δεν θα μας χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα για την λειτουργία του φαρμακείου.

Κατανοούμε το πρόβλημα των ασφαλισμένων, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα, αυτοί οι οποίοι τους παρείχαν τα φάρμακα με δικές τους οικονομικές αιμορραγίες ήταν οι φαρμακοποιοί
» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

 
Top