Πήραμε ένα email απο μια μητέρα 2 παιδιών η οποια είναι δημότης Κερατσινίου και μας καταγγέλει τις αυθερεσίες που γίνονται στο Αθλητικό Πάρκο Πρεσσόφ.Διαβάστε το άρθρο της συμπολίτισας μας.

Φαίνεται πώς οσονούπω θα αποκτήσουμε το δικό μας δημοτικό παγοδρόμιο !
Τι συμβαίνει?
Είναι γνωστό πως η καφετέρια του Πάρκου Πρέσσοφ ανήκει στο δήμο μας, εντούτοις με διαδικασίες δημοπρασίας δίδεται προς εκμετάλλευση για κάποιο διάστημα σε ιδιώτη.
Με αυτόν τον τρόπο έχει καταλήξει και στον τωρινό και επί πολλά συναπτόμενα χρόνια ενοικιαστή της…
Ο εν λόγω κύριος όμως φαίνεται ότι έχει παρεξηγήσει την φιλοξενία του Δήμου μας έχοντας κάνει το περίγυρο χώρο της καφετέριας ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ.
Δεν αναφέρομαι βέβαια στις φήμες που τον θέλουν να «τραβά ρεύμα» για την επιχείρηση του από τις δημοτικές κολόνες που υπάρχουν στο πάρκο για να το φωτίζουν, επιβαρύνοντας έτσι το Δήμο μας , καθώς αυτές οι φήμες υπάρχουν καιρό, αλλά ουδείς από τους υπεύθυνους δείχνει να ασχολείται με το θέμα…
Ούτε θα ασχοληθώ, προς το παρόν τουλάχιστον, με τις παράνομες «προσθήκες» που κατά καιρούς έχουν γίνει στο μαγαζί, προσθέτοντας κεραμοσκεπές που στη συνέχεια κλείνουν με τζαμαρίες μεγαλώνοντας έτσι τα τετραγωνικά του εσωτερικού χώρου του καταστήματός , ώστε να μπορεί ο μαγαζάτορας να φιλοξενεί τα διάφορα χάπενιγκς όπως βαπτίσεις, γάμους κ.λ.π.


Το σημερινό θέμα μας είναι άλλο..
Προ δύο ετών ο εν λόγω μαγαζάτορας είχε την ιδέα να ΞΗΛΩΣΕΙ κάποια παγκάκια από τον χώρο της παιδικής χαράς που πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μαγαζί του (αφού το έχει «μεγαλώσει» με τους παραπάνω αναφερόμενους τρόπους), εν συνεχεία να ΞΗΛΩΣΕΙ και κάποιες κούνιες που φαίνεται του χαλούσαν την αισθητική του και αντ’ αυτών να στήσει μια ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ πλατφόρμα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ .
Το όφελος του μαγαζάτορα ήταν διπλό: άδειαζε ο χώρος που καταλάμβαναν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ο οποίος γέμισε (ω, τι έκπληξη!) αμέσως με επιπλέον τραπέζια και καρέκλες για το μαγαζί του, καθώς και η τοποθέτηση του «υπαίθριου ηλεκτρονικού μαγαζιού» του στη μέση της παιδικής χαράς, λειτουργούσε ως μαγνήτης για τα πιτσιρίκια τα οποία προτιμούσαν να (πληρώνουν) παίζουν στα ηλεκτρονικά αντί να κάνουν κούνια και τσουλήθρα…
Ο ίδιος τότε ισχυριζόταν πως είχε άδεια για όλο αυτό … την οποία ουδέποτε κατείχε σύμφωνα με την πολεοδομία του Δήμου μας !!

Οι έντονες αντιδράσεις κάποιον γονέων όμως κατάφεραν να ΞΑΝΑΞΗΛΩΘΕΙ η αποκρουστική αυτή κατασκευή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να επανατοποθετηθούν τα παγκάκια και μια καινούργια τσουλήθρα στη θέση των παλιότερων παιχνιδιών με ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.
Εδώ, πρέπει να αναφερθούμε ότι ο Δήμαρχος κ. Μελάς μόλις ενημερώθηκε προσωπικά από αγανακτισμένη γονέα που επικοινώνησε μαζί του, έδειξε άμεσο ενδιαφέρον για την υπόθεση, η οποία και έλαβε σύντομα τέλος …..
Ο θρασύτατος επιχειρηματίας όμως φαίνεται να μην πτοείται..
Προ ολίγων ημερών τσιμένταρε ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ, αφού προηγουμένως είχε αφαιρέσει 2 κατασκευές παιχνιδιών.
Στη συνέχεια εργάτες (όχι του δήμου, αλλά εργολάβου), μόνωσαν το εν λόγω τμήμα της παιδικής χαράς, τοποθέτησαν μονωτικό υλικό και σε ερώτηση του κόσμου προς τους φύλακες του πάρκου λάβαμε την απάντηση ότι ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με αυτή την κατασκευή, αλλά είναι όλα πρωτοβουλία του καταστηματάρχη ! Ο ίδιος είπε ότι φτιάχνει ένα παγοδρόμιο!
ΔΗΛΑΔΗ καταργήθηκε χώρος της ήδη μικρής παιδικής χαράς για να γίνει παγοδρόμιο με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω πλουτισμό του καταστηματάρχη!!
Σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με τον υπεύθυνο πρασίνου του Δήμου κ. Καναβία, όσο και με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη, ουδείς γνωρίζει τίποτα για τις εργασίες που γίνονται στο πάρκο Πρέσσοφ!!
Το ίδιο απάντησαν και από το τμήμα πολεοδομίας, ότι δεν υπάρχει άδεια δηλαδή..
Και ρωτώ, μπορεί ο καθένας να παρεμβαίνει σε δημοτικό χώρο και να αυθαιρετεί δίχως να τιμωρείται?
Τα μπάζα, οι πέτρες, τα κασόνια και τα υλικά από τις δίχως άδεια εργασίες επιτρέπεται να παραμένουν μέσα στη μέση του χώρου εκεί που θα έπρεπε να παίζουν παιδιά? Τα παιδιά που θα παίξουν? Θα πρέπει να πληρώνουν για να παίξουν μέσα σε μία δημοτική παιδική χαρά? Μπορεί ο εκάστοτε καταστηματάρχης να στρώνει με πλακάκια τον περιβάλλοντος χώρο του πάρκου που προορίζεται για τζόκινγκ ώστε να έχουν πρόσβαση προς το μαγαζί του οι πελάτες?
Αλήθεια το αντίστοιχο αθλητικό πάρκο «Κερατσίνι» που υπάρχει στην πόλη Πρέσσοφ έχει παρατηθεί στην τύχη του όπως αυτό, το άλλοτε στολίδι της περιοχής μας?
Και πως μπορεί ο κάθε καταστηματάρχης μετά από τόσα «παράνομα» να συνεχίσει να λειτουργεί τη δημοτική επιχείρηση? Μήπως κάποιοι ξέρουν αλλά κάνουν πως δεν ξέρουν?
ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Μια αγανακτισμένη δημότης!

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι ένα κόσμημα όπως ήταν το Αθλητικό Πάρκο Πρεσσόφ που όμοιο του δεν πρέπει να υπάρχει άλλο στην Ελλάδα , έχει εδώ και πολλά χρόνια εγκαταληφθεί απο τους πάντες. Λογικό είναι ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου να νομίζει ότι είναι δικό του τσιφλίκι ο χώρος δίπλα απο την παιδική χαρά αλλά γελιέται αν νομίζει ότι θα το αφήσουμε εμείς οι άνθρωποι που μεγαλώσαμε εκει μέσα να παραμείνει δικό του τσιφλίκι. ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ με την καλή έννοια πάντα είμαστε μόνο εμείς και τα παιδιά μας που με τους δικούς μας αγώνες το Πρεσσόφ έγινε ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και όχι ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Περιμένουμε την αντίδραση του Δήμου αλλά και των φορέων του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. Ετσι και αλλίως αν δεν κάνουν κάτι τώρα που έρχονται εκλογές πότε θα κάνουν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1466:2010-06-25-10-02-24&catid=41:2010-03-12-08-18-03&Itemid=191

 
Top