Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και οι συνεργαζόμενοι Σύλλογοι τέλεσαν στις 6 Ιουνίου Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, προς τιμήν της ιστορικής επετείου και της μεγάλης νίκης των Μανιατισσών και Μανιατών στις μάχες Βέργας – Διρού – Πολυαράβου το 1826 εναντίον του Ιμπραήμ.

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και η οργάνωσή της πολύ καλή. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την μεγάλη αγωνιστική διάθεση και το φρόνημα των κατοίκων της Μάνης, ανδρών και Γυναικών. Η κατάκτηση της Ελευθερίας, αλλά και η διατήρησή της χρειάζεται τόλμη, γενναιότητα και ομοψυχία και αυτά τα συναντά εύκολα κανείς στη Μάνη, όπου τον πρώτο λόγο έχει η αδούλωτη ψυχή.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κ. Ευαγγελία Αγγαλοπούλου – Πετράκου που διοργάνωσε αυτή την τόσο καλή γιορτή. Όλοι οι ομιλητές ήταν κάτι παραπάνω από ακριβείς και έδωσαν το πραγματικό νόημα εκείνης της Θρυλικής πλέον μάχης και νίκης των Μανιατισσών, στις μάχες Βέργας – Διρού – Πολυαράβου.

Μετά την τελετή ακολούθησε πλούσιο μανιάτικο κέρασμα στο πνευματικό κέντρο της Αγίας Σοφίας με λιχουδιές και ευχές για ότι καλύτερο.Ανάμεσα στους παρευρισκομένους που είχαν γεμίσει την Αγία Σοφία, διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τους Βουλευτές κ.κ Δημήτρη Καρύδη, Τάσο Νεράντζη και Γιάννη Τραγάκη, τον Εκπρόσωπο του Νομάρχη Πειραιά, Αντινομάρχη κ. Κώστα Καρρά, τον Εκπρόσωπο του Δημάρχου Πειραιά, Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, τον Δήμαρχο Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, τους πρώην Υπουργούς κ.κ Αλέξανδρο Παπαδόγκωνα και Αντώνη Ντεντιδάκη, τον πρώην Βουλευτή κ. Ηλία Βουγιουκλάκη, την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Μαρία Μαντουβάλου, το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Κώστα Βουγιουκλάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Τζανή Λουκά, Αντώνη Καλογερόγιαννη, Λεωνίδα Κούβαρη, Μαρία Μαντουβάλου, τους Πολιτευτές κ.κ Μαρία Μπουκουβάλα, Παρασκευά Χονδροκούκη, Έλλη Ντεντιδάκη, Δρακούλη Βρεττάκο και Μίνα Σαμαρά, τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου, Δικηγόρο κ. Στάθη,
τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιάς Κοκκινιάς κ. Σταματελάτο, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, τον κ. Δήμο Κούζηλο, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, τους Διαμερισματικούς Συμβούλους κ.κ Λίνα Αθανασίου, Ηλία Ζηλάκο και Νίκο Καλογερόγιαννη, τον Πρόεδρο του Ε2 ΚΑΠΗ κ. Φίλιππο Αρβανίτη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ, Δικηγόρο κ. Κώστα Μάκρα, τον Ηθοποιό κ. Αντώνη Ξεπαπαδάκο, τον τ. Γενικό Δ/ντή της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τον πρώην Προεδρο της Νομαρχιακής Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκη Μάλαγα, τον Οικονομόγο – Δικηγόρο και Εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ηλία Σκαφιδά, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σπυράκη, τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πέτρο Βιολάκη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Παν/μιου Αθηνών κ. Σταύρο Λιλόγλου(μανιάτης εκ μανογεννιάς το γένος Γεωργοπαπάδακου), τον Αντιδήμαρχο Αιγάλεω κ. Μπόγρακο Δημήτρη και πολλους άλλους.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Η Ελληνική ψυχή αποδεικνύει κάθε μέρα ότι όχι μόνο είναι πανίσχυρη και αδούλωτη, αλλά ότι μπορεί να κάνει και την διαφορά, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top