Δύο ολιγωρίες της άμυνας ήταν αρκετές ώστε η Εθνική μας ομάδα να γνωρίσει την ήττα με 2-0 από την Νότιο Κορέα στον εναρκτήριο αγώνα του δεύτερου ομίλου. Πάρα το καθαρό σκορ υπέρ των αντιπάλων μας, η Ελλάδα μπορούσε τουλάχιστον να αποσπάσει την ισοπαλία, μιας και ευκαιρίες έχασε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και πίεσε και βρήκε το σθένος να αντιδράσει μετά το δεύτερο γκολ. Προδόθηκε όμως τα αμυντικά της λάθη, την ατολμία της σε κάποιους τομείς (δεν κάναμε πολλά σουτ) και την έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα άνηκε στην εθνική μας όταν απο κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης έπιασε το πλασέ με το αριστερό από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 7ο λέπτό όμως ήρθε η ψυχρολουσία. Μετά από εκτέλεση φάουλ της Νοτίου Κορέας ο Λι Γιουνγκ Σο άνοιξε το σκορ από κοντά και όντας ανενόχλητος. Από εκείνο το σημείο, οι Ασιάτες πήραν τα πάνω τους και με γρήγορες αντεπιθέσεις πίεσαν για το 2-0 μέχρι το 40’. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ αφυπνίστηκαν κάπως, παρόλα αυτά κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε.

«Στραβά» ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος με τον Γι Σουνγκ Παρκ να εκμεταλλεύεται το σφάλμα του Λουκά Βύντρα και να γράφει με πλάσε το 2-0 για την Νότιο Κορέα. Έπειτα από το 2-0 χρειάστηκε ένα τέταρτο για να «ξυπνήσουν» οι διεθνείς μας. Χάθηκαν τέσσερις ευκαιρίες με τον Γκέκα (67’, 70’, 81’) και την κλασικότερη του Καπετάνου στο 71’, αλλά το γκολ -έστω- δεν ήρθε

Συμπέρασμα: Δεν είχαμε να ζηλέψουμε και πολλά από τους Νοτιοκορεάτες. Σεβαστή και πολύ καλή ομάδα η ασιατική, επικράτησαν όμως κυρίως επειδή δεν άφησαν αδράνεια της άμυνας μας ανεκμετάλλευτη.

Ελλάδα: Τζόρβας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης (46’ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (59’ Σαλπιγγίδης), Χαριστέας (61’ Καπετάνος), Γκέκας.

Νότιος Κορέα: Σουνγκ Ριόνγκ, Τσο Γιονγκ Χιουνγκ, Λι Γιουνγκ Σο, Λι Γιουνγκ Πιο, Ντου Ρι Τσα, Κι Σουνγκ Γιουένγκ (74’ Κιμ Να Λι), Κιμ Γιουνγκ Γο, Λι Τσουνγκ Γιονγκ (Γιάε Σουνγκ), Γι Σουνγκ Παρκ, Κι Χουν Γέομ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (84’ Λι Σέουνγκ Γέολ).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top