Εκχώρηση σε ιδιώτες του μεταφορικού έργου του ΟΣΕ, πώληση στρατηγικών ποσοστών των εταιριών ύδρευσης Αθήνας -Θεσσαλονίκης (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ), πλήρη ιδιωτικοποίηση των καζίνο και εισαγωγή στο ΧΑ των εταιριών διαχείρισης των μεγαλύτερων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι κυβερνητικές αποφάσεις έγιναν δεκτές με ικανοποίηση στο ΧΑ και εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού-χρηματιστηριακού κλίματος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν πλήρως σχετικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι κατευθυντήρια γραμμή των κυβερνητικών αποφάσεων είναι η διατήρηση πλειοψηφικής κρατικής συμμετοχής σε εταιρίες υποδομών και δικτύων.

Με στόχο να εξασφαλιστούν έσοδα για τη μείωση των ελλειμμάτων, το Δημόσιο θα πουλήσει το 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ, το 10% της ΕΥΔΑΠ. Θα διατηρήσει δηλαδή το πλειοψηφικό ποσοστό, ώστε να ελέγχει τις δύο εταιρίες, ακόμη κι αν αποφασίσει να παραχωρήσει σε στρατηγικό επενδυτή το μάνατζμεντ για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Η ιδιωτικοποίηση του μεταφορικού έργου του ΟΣΕ θα γίνει με την πώληση του 49% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εκχώρηση του μάνατζμεντ στον στρατηγικό επενδυτή.
Για την εταιρία του αεροδρομίου των Σπάτων αποφασίστηκε να παραταθεί η χρονική διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης.
 
Top