Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης (29/06), οπότε και θα συζητηθεί το ασφαλιστικό στη Βουλή, καλούν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση και “καταργούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας”.
“Παγώνουν” δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
, ενώ στην απεργία συμμετέχουν...


η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών, ενώ με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν την Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ.
Ειδικότερα, στην απεργία θα μετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας την απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός. Με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.
Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης
.
“Κυβέρνηση-τρόικα δανειστών και εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, σημειώνει η ΓΣΕΕ. Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.
Κατάληψη κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής (28/06) συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που ανάρτησαν δύο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, εκ των οποίων το ένα έγραφε “Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε”. Εκτός από τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Τρίτης, η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, το απόγευμα της Δευτέρας (28/06).
 
Top