Αίτημα με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κερατσινίου και το δημοτικό συμβούλιο έστειλε ο κ. Λουκάς Τζανής , δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού Καλημέρα Κερατσίνι ,στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να δοθεί τιμητική σύνταξη σε αγωνιστές Κερατσινιώτες , στους εν ζωή ή στις οικογένειες τους οι όποιοι αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα και ενάντια σε κάθε μορφή φασιστικής τυραννίας όπως αναφέρει στην επιστολή του. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τζανή.
Προς: ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Α) ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Β)ΜΕΛΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κύριε Δήμαρχε συμπληρώνονται σαράντα τρία χρόνια από το πραξικόπημα της αιματοβαμμένης χούντας των συνταγματαρχών .
Τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα, ενάντια σε κάθε μορφή φασιστικής τυραννίας. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί συνδημότες μας Κερατσινιώτες. Αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, για πανανθρώπινες αρχές και αξίες.
Θεωρούμε πολιτικό καθήκον και ηθική υποχρέωση του Δήμου μας να τιμήσει έμπρακτα τους συνδημότες μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά αυτά.
Καθήκον της θεσμικής έκφρασης της κοινωνίας του Κερατσινίου, είναι να δείξει πως δεν ξεχνά, τον αγώνα τους . Να δείξει πως το μήνυμα της προσφοράς τους παραμένει ζωντανό και επίκαιρο σήμερα, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει στην προσπάθεια μας να χαράξουμε την ζωή και την πρόοδο των σύγχρονων γενεών με αξιοπρέπεια και αξιακό περιεχόμενο.
Κύριε Δήμαρχε προτείνουμε συγκεκριμένα να αποφασίσει ο Δήμος μας την χορήγηση τιμητικής σύνταξης στους αγωνιστές αυτούς . Στους ίδιους εφόσον βρίσκονται εν ζωή ή στις οικογένειες τους .
Ενδεικτικά αναφέρουμε μεταξύ των άλλων αγωνιστών στους οποίους οφείλουμε την παραπάνω τιμή ,τους:
Επαμεινώντα Σαρανταένα, Αντύπα Αντώνη, Βασίλη Γιανναράκο, Κοντογιάννη Παναγιώτη.
Παρακαλούμε να συζητηθεί η πρόταση μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου.
ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ
Επικεφαλής
Δημοτικής Κίνησης Πολιτών
«ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ»


"Όταν και αν θα γίνεται δήμαρχος τότε περάστε αυτό το αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο και πάρτε την απόφαση αυτή αφού πρώτα έχετε δώσει σύνταξη στους άστεγους , στους άρρωστους και έχετε βοηθήσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη (γιατί μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πραγματικοί αγωνιστές της αντίστασης ) . Γιατί σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν υπέρ της δημοκρατίας με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο δεν αξίζουν τιμή αλλα τιμή αξίζουν και όλοι οι υπόλοιποι που προσπαθούν να ΖΗΣΟΥΝ και δεν τους βλέπει κανένας.
Κλείνοντας σας κάνω μια ερώτηση κύριε Τζανή. Η μητέρα του υπογράφοντος , που ήταν εκείνη που έβγαλε το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου από την Ελλάδα και μαθεύτηκε στον κόσμο όλο τι πραγματικά συνέβη στο πολυτεχνείο είναι αντιστασιακή και πρέπει να πάρει σύνταξη ή επειδή δεν ψηφίζει Κερατσίνι δεν πρέπει να πάρει;


Εγώ κάνω πρόταση λοιπόν εκτός από τους αντιστασιακούς να πάρουν τιμητική σύνταξη και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε ομάδες του Κερατσινίου και έλιωσαν τα παπούτσια τους και τραυματίστηκαν όπου πολύ έμειναν και μισό-ανάπηροι και στην τελική κανένας δεν τους το αναγνώρισε και δεν τους έδωσε ΣΥΝΤΑΞΗ ή μισθό όταν έχασαν τις δουλειές τους. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ και ΑΘΛΗΤΩΝ αλλά ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ"…….

ΑΛΟΓΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ www.7news.gr

 
Top