Παραδέχθηκε ότι οι σκληρές ρυθμίσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί…


Πίσω ολοταχώς έκανε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος, καθώς παραδέχτηκε ότι τα σκληρά μέτρα για υποχρεωτική συνταξιοδότηση μετά από 40 χρόνια δουλειάς και η από το 2015 εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων συστήματος που θα επιφέρει μείωση ως και 25% στις συντάξεις, είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου!

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είχε νωρίτερα διαμηνύσει από τις Βρυξέλες ότι στην επιστολή που απηύθυνε προς του κύριους Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο δεν ανέφερε κάτι καινούργιο, πέραν των όσων είχαν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο…

Όπως επεσήμανε, απλώς υπενθύμισε ότι το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό πρέπει να προβλέπει τα συμφωνηθέντα, «αδειάζοντας» τόσο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, όσο και τον υπουργό Εργασίας οι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να περάσουν πιο ήπιες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.

Στο σχέδιο νόμου, που αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γύρω στις 10 Ιουνίου, δεν προβλέπεται, σε αντίθεση με το Μνημόνιο, πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια και περικοπή όλων των πρόωρων συντάξεων πριν από την ηλικία των 60 ετών.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα έχει στα χέρια του αναλογιστικές μελέτες που θα πείσουν τους εκπροσώπους της Τρόικας ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Όπως είπε, θα διαπραγματευτεί έως την ύστατη ώρα για να αποκρούσει τα σκληρά μέτρα δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην υποχρεωτική παραμονή στο σύστημα για 40 χρόνια…
 
Top