Ως ανεξήγητο κρίνουν το λόγο που λοιδορούνται και χλευάζονται περισσότερο από κάθε άλλον οι υπάλληλοι της Βουλής, επισημαίνοντας πως οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, καθώς, προσαρμόζονται στις συνθήκες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, χωρίς...

πενθήμερα και με ολοήμερες συνεδριάσεις, δεν τους επιτρέπουν καμία δυνατότητα προγραμματισμού στην οικογενειακή τους ζωή. “Οι υπάλληλοι της Βουλής μπορεί να αποδέχτηκαν να μην έχουν πλέον καμία ειδική προνομιακή και άνιση μεταχείριση, αλλά δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι”, επισημαίνεται σε ανακοίνωσε που εξέεδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στο Κοινοβούλιο. Θα πίστευε, βέβαια, κάποιος πως με τα τόσα λεφτά που παίρνουν (13ο, 14ο, 15ο, και 16ο μισθό) κάπως θα μπορούσε να ισορροπήσει η οικογενειακή τους ευτυχία, αλλά όοοχι... Συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στα στοιχεία περικοπών των αποδοχών τους (φτάνουν έως και 30% όπως επισημαίνουν - των όλων των παραπάνω μισθών, μην ξεχνιόμαστε), τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ και έχουν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, σημειώνουν πως “κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, με το να λένε πως η Βουλή μένει έξω από τις ρυθμίσεις ή ότι μπαίνει ασπίδα προστασίας στους υπαλλήλους της Βουλής, κάτι που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο θυμό και οργή στους πολίτες”.


“Εμείς απαντήσαμε και θα εξακολουθούμε να απαντούμε χωρίς να προκαλούμε και να θίγουμε κανέναν” σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως προσπαθούν να αντιδρούν με νηφαλιότητα και όχι σπασμωδικά στις όποιες κατηγορίες έστω και αν κρέμονται “με τα μανταλάκια στα περίπτερα ως υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα”.
 
Top