Βομβιστική επίθεση

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό, περίπου 200 μέτρα από τον εξωτερικό τοίχο των γυναικείων φυλακών.

Μία 22χρονη σε κοντινή πολυκατοικία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα, ενώ υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές στη γύρω περιοχή.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στην Ελευθεροτυπία και το Alter στις 21:50. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 27 λεπτών για την έκρηξη, όπως και συνέβη.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε ακούστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στα νότια προάστια.

Υπάρχουν σοβαρές ζημιές επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων γύρω από το σημείο όπου εξερράγη ο μηχανισμός.

Ο ισχυρότατος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μαύρο σάκο σε μη ορατό σημείο, εφαπτόμενο στον τείχο της περίφρασης των παλαιών γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Η πλησιέστερη σκοπιά των φυλακών ήταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περίμετρο ενός χιλιομέτρου. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να διαπιστώσει το είδος του μηχανισμού.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε βρισκόταν στο διαμέρισμά της στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν τα παράθυρα στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της το ίδιο βράδυ. Κατά πληροφορίες η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Στις προειδοποιητικές κλήσεις ο άγνωστος ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη με αριθμό 199 απέναντι από τις φυλακές.

«Δεν είναι φάρσα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να εκκενωθεί η πολυκατοικία στο σημείο που είχε υποδείξει.

Η αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει την πολυκατοικία.

Τρεις πολυκατοικίες πιο κάτω βρισκόταν το διαμέρισμα της κοπέλας που τραυματίστηκε.

Πηγές τις αστυνομίας πιθανολογούν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκεται η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών για την περίπτωση να έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη, ή των δραστών.

 
Top