Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και κατέλαβε την 2η θέση στην κατάταξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να αρκούνται στην 4η και τελευταία θέση μετά τη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ. Έτσι, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το Europa League στα μέσα Ιουλίου.

Η «Ένωση» προηγήθηκε δύο φορές με τους Μανωλά (6'), Μπλάνκο (54'), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (10').

Μεγάλος πρωταγωνιστικής της ΑΕΚ ήταν ο Σεμπάστιαν Σάχα που γλίτωσε τα... εμφράγματα με δύο μεγάλες επεμβάσεις στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε και δεν ήταν άλλο από το γρήγορο γκολ, με τον Μανωλά στο έβδομο μόλις λεπτό. Κάτι που ξεσήκωσε θύελλα πανηγυρισμών στις τάξεις των γηπεδούχων, τόσο για το προβάδισμα όσο και για το γεγονός ότι ήρθε από τη φετινή αποκάλυψη των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος πραγματικά εκστασιάστηκε. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αφιέρωσε το παρθενικό του τέρμα, φιλώντας τον Δικεφάλου στη φανέλα.

Ενός κακού, μύρια έπονται...Ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα για τον ίδιο, καθώς λίγο μετά το τέρμα που σημείωσε, ένιωσε έντονες ζαλάδες, που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και το δυνατό μαρκάρισμα του Κώστα Μήτρογλου στο δεύτερο λεπτό, που άφησε τον 19χρονο πεσμένο στο τερέν για αρκετή ώρα.

Η αποχώρηση του Μανωλά, δεν ήταν το μοναδικό κακό για την ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια στο 10' με τον Γ. Παπαδόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε το κενό στον χώρο που κάλυπτε ο αμυντικός της ΑΕΚ. Το 1-1 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μπλάνκο και Λεονάρντο και τον Ολυμπιακό να παίζει έξυπνα και πολύ επικίνδυνα την κόντρα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη ακριβώς όπως και στο πρώτο μέρος, πιέζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο τον αντίπαλο. Και αν οι ευκαιρίες των Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο μέχρι το 50' δεν βρήκαν στόχο, την λύση έδωσε ο Μπλάνκο στο 52', βάζοντας μπροστά την ομάδα του με αριστερό κεραυνό στην αριστερή γωνία του Πάρντο.

Η επιστροφή του ΑλεξόπουλουΤο προβάδισμα έδωσε στην ΑΕΚ και την πρωτοβουλία των κινήσεων μεταφέροντας το άγχος στον Ολυμπιακό, που δυσκολευόταν να βρει χώρους προς την εστία του Σάχα, με τη μπάλα στο έδαφος.

Στο 76ο λεπτό, ο Γιώργος Αλεξόπουλος πάτησε και πάλι το χόρτο του ΟΑΚΑ, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας και μετά από το παιχνίδι με την Λάρισα για περυσινά πλέι-οφ. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός αποθεώθηκε από τον κόσμο, την ώρα που στο παιχνίδι περνούσε και ο νεατός Γιάννης Φετφατζίδης αντί του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Στο 83ο λεπτό έγινε η φάση του αγώνα, καθώς το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι για φάουλ του Κ. Παπαδόπουλου στον Νέμεθ στο ύψος της περιοχής του Ολυμπιακού, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ και στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Γιάχιτς γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω, δίνοντάς της πορεία για το τέρμα, αλλά ο Σάχα με εκπληκτική απόκρουση αποσόβησε τα χειρότερα!

Η ισοφάριση δεν ήρθε ούτε στο 89', όταν ο Στολτίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε χιλιοστά άουτ! Το θρίλερ όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα.
 
Top