Ανήμερα, 16 Μαΐου, της γιορτής των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, γιόρτασε το Μοναστήρι στο Σχιστό Περάματος που είναι αφιερωμένο στη Μνήμη τους και πλήθος κόσμου προσήλθε να προσευχηθεί και να πάρει κάτι από τα Θεία Διδάγματα των πατέρων της Εκκλησίας μας.
Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Νικαίας Αλέξιος, Κηφισίας Κύριλλος και Πειραιώς Σεραφείμ, βοηθούμενοι από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Πολύκαρπο και πολλούς Μοναχούς και Ιερείς.
Ήταν μια εξαιρετική, πολύ συγκινητική και ευλαβική γιορτή και όλοι οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια προσευχόντουσαν στους Αγίους Πατέρες να τους έχουν καλά και να μπορέσουν του χρόνου να προσέλθουν και πάλι στη χάρη τους.
Παρόντες στη Γιορτή, εκτός των άλλων και, οι Βουλευτές κ.κ Γιάννης Τραγάκης, Δημήτρης Λιντζέρης και Τάσος Νεράντζης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας, ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου κ. Κανέλος Λάλος, η Πολιτευτής κ. Μαρία Μπουκουβάλα, ο Πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της UNESCO Πειραιά κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κερατσινίου κ. Δημήτρης Αυχούδιας, ο Αντιδήμαρχος Περάματος κ. Άγγελος Σκουλίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Λουκάς Τζανής, Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος και Ματούλα Τσοτσάνη, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κατσουλάκης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Α΄και Β΄ Πειραιά του ΛΑΟΣ κ. Μιχάλης Τερζάκης, ο Πρόεδρος των Σμυρναίων Νίκαιας κ. Δημήτρης Γκιουλιστάνης, ο Εφοπλιστής κάπτα Νικόλας Φράγκος, ο τ. Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, η Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Αγίας Τριάδας Πειραιά κ. Μαρία Τσαγκάρη, ο Εκδότης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εφημερίδας μας κ.κ Δημήτρης Κανδεράκης και Ελένη Κανατσέλη.
Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το πανέμορφο μοναστήρι που κοσμεί την Περιοχή.
Ο Ηγούμενος, Πανοσιολογιότατος π. Πολύκαρπος που το διοικεί είναι ένας φωτισμένος άνθρωπος του Θεού και τα φροντίζει όλα με το παραπάνω.
ΠΗΓΗ: www.fonipeiraioton.blogspot.com
 
Top