Η δικαστική απόφαση συνιστά πολιτική δίωξη
Με χαλκευμένα στοιχεία, το δικαστήριο Πειραιά καταδίκασε τον Στέλιο Μπενετάτο επειδή θέλησε να καθαρίσει το χώρο όπου δραστηριοποιούνται αθλητικά σωματεία της πόλης
Οργή και ερωτήματα προκαλεί η χτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, να καταδικάσει σε 30 μήνες φυλάκιση και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο τον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, με την εντελώς ανυπόστατη κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης στο πρώην λατομείο Καραμπίνη». Πρόκειται για καθαρή επίδειξη αυταρχισμού και επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δίνει η αγωνιστική δημοτική αρχή, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της πόλης.
Η κατάπτυστη απόφαση έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που αντιμετωπίζει ο δήμος από τότε που ο λαός της Νίκαιας ανέδειξε στο τιμόνι του τον κομμουνιστή δήμαρχο και την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας». Ο σκοπός είναι καθαρός. Να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, να «παταχθούν» όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα γεγονότα βοούν ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εκδόθηκε κατά πλειοψηφία με εξαίρεση την ψήφο του προέδρου, ο οποίος πρότεινε την αθώωση του δημάρχου. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα. Οι δύο δικαστές που πλειοψήφησαν στήριξαν το σκεπτικό τους σε καθαρά ψευδείς κατηγορίες που χάλκευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Δεν έλαβαν καν υπόψη τους τις μαρτυρίες του δασάρχη Πειραιά και τριών υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενήργησαν στο λατομείο, ουδέποτε διαπίστωσαν καμία από τις καταγγελλόμενες πράξεις». Στηρίχθηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο, οι οποίοι δεν προσκόμισαν κανένα, έστω υποτυπώδες στοιχείο, πέρα από τις φράσεις «όπως άκουσα και όπως μου είπαν».
Η υπόθεση αφορά σε ένα λατομείο που είναι ανενεργό εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Εκεί μέσα βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις (δύο ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γυμναστήριο). Μετά από αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων, ο δήμος προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού του χώρου από βράχια που ήταν έτοιμα να κυλήσουν και απειλούσαν την ασφάλεια των παιδιών.
Η προσπάθεια διακόπηκε από τις μηνύσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκαλώντας την αγανάκτηση των αθλητικών σωματείων, τα οποία, με ανακοινώσεις τους, αλλά και με εκπρόσωπό τους χτες στα δικαστήρια, έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο και συνεχίζουν να διεκδικούν τον καθαρισμό του χώρου.
Καθαρή πολιτική δίωξη
Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, ανέφερε:
«Το μήνυμα από την απόφαση αυτή είναι ότι το κράτος του νόμου και του αστυνόμου λειτουργεί, ότι "τα κεφάλια μέσα". Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη, η οποία δεν είναι ξεκομμένη από το γεγονός ότι ο δήμος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση και μόνιμη λύση στο οικονομικό του πρόβλημα, που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική και που οδηγεί στον οικονομικό του στραγγαλισμό. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Νίκαιας».
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας χαρακτηρίζει την απόφαση σκανδαλώδη και δηλώνει ότι τέτοιες αποφάσεις δε θα την εμποδίσουν να προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου του πρώην λατομείου σε ασφαλές αθλητικό πάρκο και ότι μαζί με τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης θα ανατρέψει όλα τα εμπόδια.


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5551001
 
Top