Στο κατειλημμένο κτίριο του δημαρχείου Κερατσινίου εισέβαλαν λίγο μετά τις 22:30 , το Σάββατο 5/12/09, αστυνομικές δυνάμεις και οι 41 συνελήφθησαν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ. Νωρίτερα, έφοδος των ΜΑΤ έγινε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι κατά την οποία συνελήφθησαν 22 άτομα. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και στα Εξάρχεια, έγιναν 101 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 12 είναι αυτοί που συνελήφθησαν τελικά.


Οι καταληψίες σύμφωνα με τον Σκάι δεν μπήκαν ποτέ στο κτίριο της ΓΑΔΑ και οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Στο μεταξύ, αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το Κερατσίνι και επετράπη η είσοδος στο δημαρχείο και στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και σε δημοσιογράφους.

Και οι 41 καταληψίες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες κατοχής όπλου και κατασκευής εκρηκτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία ότι συμμετείχαν σε επίθεση κατά αυτοκινήτων της ασφάλειας έξω από το "Ρεσάλτο".

Η κατάληψη του δημαρχείου

Μετά την έφοδο στο Ρεσάλτο, συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και νεαρών στο Κερατσίνι. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Η ομάδα των νεαρών προχώρησε σε κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου . Οι καταληψίες εγκατέστησαν μικροφωνική και ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομική παρουσία ήταν πάρα πολύ ισχυρή γύρω από το δημαρχείο. «Δώστε εντολή γρήγορα γιατί έρχονται οι κάμερες», ακουγόταν από τους ασυρμάτους των αστυνομικών όταν ετοιμάζονταν να μπουν στο κατειλημμένο κτίριο του δημαρχείου. Ο δήμαρχος Κερατσινίου προσπαθούσε να βρει μια συναινετική λύση με τον επικεφαλής των αστυνομικών, αλλά μάταια.

Έφοδος ΜΑΤ στο Ρεσάλτο

Έφοδο παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η αστυνομία στο στέκι Ρεσάλτο. Σημειώθηκαν 20 προσαγωγές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο χώρο του Ρεσάλτο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, 200 μπουκάλια κενά, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 μάσκες και 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής. Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προσαχθέντες, Γιάννης Ραχιώτης, δήλωσε πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ότι όλα τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία για την έφοδο είναι ψευδή και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας κατά την έφοδο, καθώς και ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μία συνάδελφός του δικηγόρος.

Η αστυνομία επισημαίνει ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους παρόμοιους που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσουν σαν ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων».

Στη σελίδα του ρεσάλτο στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Σήμερα 5 δεκέμβρη 2009, μια μέρα πριν την συμπλήρωση 1 χρόνου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε τον Δεκέμβρη, η σοσιαλδημοκρατία αυτή την φορά συνεχίζει την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται. Γύρω στις 5μμ τρομοκρατικές κρατικές ομάδες (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και κάθε είδους μπάτσοι) εισέβαλλαν στον χώρο του Ρεσάλτο σπάζοντας τις πόρτες και τζάμια. Την στιγμή εκείνη στον χώρο βρίσκονταν 21 άτομα τα οποία αυτήν την στιγμή οδηγούνται στην ΓΑΔΑ.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Εξάρχεια

Συμπλοκές μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν στην οδό Μεταξά. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 93 προσαγωγές και 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον σταθμευμένων ΙΧ αυτοκινήτων, στη συμβολή των οδών Μπόταση και Στουρνάρη.

Όλοι οι δρόμοι από την οδό Ακαδημίας και πάνω καθώς και μετά τη Χαριλάου Τρικούπη είναι κλειστοί. Η αστυνομία κάνει ελέγχους σε όσα μαγαζιά είναι ανοιχτά στην περιοχή.


ΠΗΓΗ:TVXS
 
Top