Ετήσιους μεικτούς μισθούς οι οποίοι ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ αλλά και λιμενεργάτες για τους οποίους ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει καταβάλει εργοδοτικές εισφορές χωρίς να έχουν εργαστεί ούτε μία ώρα εντοπίζει ο πραγματογνώμονας σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 2008 ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιώς.

Όπως αποκαλύπτεται από «Το Βήμα» η έρευνα του πραγματογνώμονα η οποία απευθύνεται προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, αφορά τα ονόματα των εργαζομένων και τους ακριβείς μισθούς που έλαβαν το 2004.

Η έρευνα αυτή προκλήθηκε με απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2005 από τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη. Το γεγονός ότι η έρευνα αποφασίστηκε το περασμένο έτος 2008 καταδεικνύει ότι για την Εισαγγελία Πειραιώς το θέμα δεν θεωρείται λήξαν. Αντίθετα, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν οι μισθοί αυτοί.

Για τον λόγο αυτόν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει ήδη καλέσει σε απολογία τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της περιόδου εκείνης και συγκεκριμένα τους κκ. Σ. Θεοφάνη και Ν. Γιαννή, από τους οποίους και ζήτησε να ενημερωθεί για το καθεστώς υπό το οποίο δόθηκαν οι εν λόγω μισθοί.

Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν έχουν όρια και αυτό πρέπει να κάνει σε τελική ανάλυση η δικαιοσύνη, να βάλει δηλαδή φραγμούς στις ασυδοσίες και τις κατασπαταλήσεις του δημοσίου Πλούτου.

Γιάννης Κανατσέλης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΝΕΩΝ": Μα καλά είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;Δηλαδή τι περιμένει η Εισαγγελία Πειραιά για να επεμβεί;;;
Αλλά εδώ στο Ρωμεικό έτσι έχουμε συνηθίσει...να το ψάχνει η εισαγγελία...μέχρι που ξεχνιέται το πράγμα και παπάλα...
Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αυτά πρέπει να ασχοληθεί και με κάτι κυρίους της ΕΡΤ που παίρνουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ βδομαδιάτικα και μηνιάτικα και να βρει λύση για τους νέους των stage που τους τελειώσε στιγμιαία...
Δηλαδή για να να καταλάβουμε οι ταλαίπωροι ανασφάλιστοι των 400 ευρώ είναι η πρώτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης;
 
Top