Νέες πληγές άνοιξαν οι δηλώσεις κατά κ.κ. Ρουσόπουλου και Λούλη από τον πρώην υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα κι ενώ δεν καταλάγιασε ακόμα η ταραχή από την παρέμβαση του Λ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» όσων πλήγωσαν την παράταξη. Τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ «μαύρισε» χθες με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κατηγόρησε τους δύο στενότερους (κατά το παρελθόν) συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι τον οδήγησαν στον «μεσαίο χώρο» και εγκαταλείψαν τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς.

«Εμείς τις παραπλανητικές ετικέτες «Δεξιά», «Κεντροαριστερά» με verbum (οδηγία) του Καραμανλή, του ιδρυτή, τις είχαμε υπερβεί από το 1974. Τώρα έκαναν αναθέρμανση αυτής της συζήτησης κάποιοι μυστήριοι... Αν θες και για τους μυστήριους θα σου πω ανοιχτά, ο Λούλης και ο Ρουσόπουλος, και εγκλωβίζουν την πολιτική σκέψη της Ρηγίλλης και του Μαξίμου στο να κάνουμε τις υπογραμμίσεις προς τον μεσαίο χώρο, που δεν είναι κακό. Αλλά αυτές οι υπογραμμίσεις να μην είναι επιθετικές προς τον κορμό της Κεντροδεξιάς, προς τον κορμό της ΝΔ. Εκεί ορθώθηκα κι εγώ. Και λέω «ε, τι κάνετε;». Διότι σε τελευταία ανάλυση εγώ πιστεύω στη θεωρία του μαγνητικού πόλου κι όχι των ετικετών», δήλωσε ο κ. Πολύδωρας στο ρ/σ Κανάλι 1.

Ταυτόχρονα, εξακολουθούσαν οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτη, περί «μαυρίσματος» όσων πλήγωσαν την παράταξη. Ο κ. Ζαγορίτης δέχτηκε μομφές από σχεδόν όλους τους συνυποψήφιούς του, ορισμένοι εκ των οποίων προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας και σε διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αιχμές εναντίον του άφησαν αμέσως μετά τις επίμαχες δηλώσεις και οι κ.κ. Πολύδωρας, Πετραλιά και Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος χθες «άδειασε» τον κ. Ζαγορίτη, δηλώνοντας ότι «τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά την αξιολόγηση της γενικής πολιτικής συμπεριφοράς του συνόλου των στελεχών που τα συνθέτουν. Είναι λοιπόν προφανές», συμπλήρωσε, «ότι έχουν -χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος. Ζήτημα λοιπόν δεν υπάρχει. Άλλωστε οι πολίτες με τον σταυρό προτίμησης επιλέγουν θετικά και όχι αρνητικά», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Ζαγορίτης επιχείρησε να σώσει την κατάσταση και χθες δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Είπα οι ψηφοφόροι να μην απομακρυνθούν από την παράταξη, διότι έχουν ενοχληθεί από κάποια συμπεριφορά. Να μην απομακρυνθούν από τη ΝΔ. Να έρθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ΝΔ. Να ψηφίσουν Κ. Καραμανλή».

Άκομψη «Μετεξέλιξη»

Αποσύρθηκε το κομματικό περιοδικό «πολιτικού πολιτισμού» όπως χαρακτηρίζεται στην Ρηγίλλης «Μετεξέλιξη», πριν κυκλοφορήσει ευρέως, λόγω του εξωφύλλου του που ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό για το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο εξώφυλλο του κομματικού περιοδικού αποτυπώνεται η πράσινη ρόδα ενός ποδηλάτου με χαλασμένη αλυσίδα (κάνοντας έτσι αναφορά στο ατύχημα που είχε πέρσι ο κ. Παπανδρέου), ενώ στο ίδιο το εξώφυλλο υπήρχε απόσπασμα του έργου του Κωνσταντίνου Καβάφη, «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης». «Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε./Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος./...έμαθ επάνω κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται /κ έτρεμεν η ψυχή του μην τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι/μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά/...γι αυτό και περιοριζόταν σε λίγες λέξεις...».

Ο Γ. Κουμουτσάκος επιχείρησε να αρνηθεί το γεγονός, ισχυριζόμενος ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ το περιοδικό με το συγκεκριμένο εξώφυλλο, παρόλο που μπορεί κανείς ήδη να το εντοπίσει στο διαδίκτυο.

«Έπρεπε να μας ευχαριστεί!»

Σε ανακοίνωση της η Λούκα Κατσέλη κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προσώπου της, με αφορμή το κείμενο που ανάρτησαν χάκερ στην ιστοσελίδα της. «Μετά από την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που επιβεβαίωσε την εισβολή αγνώστων στην προσωπική μου ιστοσελίδα και την ανάρτηση δήλωσης που ποτέ δεν έκανα, απομένει ο κ. Κουμουτσάκος να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε η πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Προχθές, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτέθηκε στη κ. Κατσέλη, κατηγορώντας την ότι η δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ήταν γνήσια. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση δε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αν και σημείωσε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν» τόνισε ότι «δεν παίρνει τίποτε πίσω».

Ο κ. Κουμουτσάκος, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι η κ. Κατσέλη θα έπρεπε μάλιστα να είναι ευγνώμων αφού με την επίθεσή του αντιλήφθηκε η κ. Κατσέλη την παραβίαση στην ιστοσελίδα της. «Χαιρόμαστε ειλικρινά που η δική μας έγκαιρη επισήμανση και παρέμβαση οδήγησε την κ. Κατσέλη και το επιτελείο της να επιθεωρήσουν και να διορθώσουν μετά από 15 ώρες τη δική της επίσημη ιστοσελίδα και να κάνουν τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Περιμένουμε ένα ευχαριστώ από την κ. Κατσέλη. Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε το γεγονός ότι δεν είπε αυτά για τα οποία, ως οφείλαμε απέναντι στους πολίτες, ζητήσαμε εγκαίρως διευκρινίσεις από το ΠΑΣΟΚ».

Πηγές: Τα Νέα, Το Βήμα, Έθνος, Ελευθεροτυπία
 
Top