ΕΡΕΥΝΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σταύρος Λιλόγλου.

http://stauroslilo.blogspot.com/

Έπειτα από πολλά παράπονα αναγνωστών της εφημερίδας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Κερατσίνι καταγράψαμε με το φωτογραφικό μας φακό εικόνες που μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν στους δημότες του Κερατσινίου. Οι εικόνες είναι αδιάψευστες:


1.ΠΑΡΚΟ «ΠΡΕΣΣΟΦ» 26/07/2009:







Σπασμένοι γλόμποι, καταστραμμένα όργανα γυμναστικής, γραμμένοι τοίχοι με υβριστικά συνθήματα συνθέτουν το σκηνικό που στο παρελθόν αποτελούσε το στολίδι του δήμου Κερατσινίου. Σημειώνεται πως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι ιδιοκτήτες του αναψυκτηρίου του πάρκου και η τοπική ομάδα αντισφαίρισης οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για την προστασία του χώρου.




2. ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 26/7/2009:








Υπό κατάληψη βρίσκεται η συγκεκριμένη πλατεία από τσιγγάνους που έχουν κατασκηνώσει σε αυτήν και στην παιδική χαρά που βρίσκεται εντός της πλατείας. Πλήθος σκουπιδιών και αφόρητη δυσοσμία κυριαρχεί στον χώρο. Επίσης οι περίοικοι διαμαρτύρονται ότι συμβαίνουν καθημερινές κλοπές στα σπίτια τους και ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατεία αυτοί και τα παιδιά τους λόγω της αφόρητης βρωμάς αλλά και των απειλών που δέχονται από τους καταλήψιες. Ειδικότερα τις νυκτερινές ώρες επικρατεί το άβατο στην πλατεία που αποτελεί έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες οξυγόνου της περιοχής. Τα παραπάνω συμβαίνουν με την πλήρη ανοχή και αδιαφορία της δημοτικής αρχής, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.





3. ΠΑΡΚΟ «ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ –ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ»26/07/2009:




Στη φωτογραφία διακρίνεται καθαρά σταθμευμένο αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο. Το γεγονός αυτό έχει γίνει καθεστώς με την ανοχή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν χώρο που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά διαφορών ηλικιών. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος(οδός ΜΥΣΤΡΑ) είναι ιδιαιτέρα στενός στο συγκεκριμένο σημείο της εισόδου του πάρκου που η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στο πεζοδρόμιο είναι λίαν επικίνδυνη για τους πεζούς και όπως καταγγέλλουν οι δημότες είναι ζήτημα χρόνου το ποτέ θα συμβεί κάποιο ατύχημα.



4. Οδός ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και Θεόφραστου που βρίσκεται πλησίον του δημαρχείου του δήμου Κερατσινίου 26/07/2009:


Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 27/7/2009 στην οδό Μουδανιών και Θεόφραστου που βρίσκεται πλησίον του δημαρχείου του δήμου Κερατσινίου.

Στην εν λόγω φωτογραφία απεικονίζεται πανό του κ. Μελά το όποιο είναι αναρτημένο από τις εκλογές του 2006!!!
Προφανώς ο κ. Μελάς προετοιμάζεται από τώρα για τις εκλογές του 2010 και μάλλον για αυτό τον λόγο δεν έχει αποκαθηλώσει ως όφειλε τα πανό με τις φωτογραφίες του ,των προηγούμενων εκλογών. Σημειώνουμε πως τον Μάιο του 2009 υπήρξε δημοσίευση επιστολής- καταγγελίας δημότη στην ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ με το ίδιο θέμα ,χωρίς όμως από ότι φαίνεται να ευαισθητοποιηθούν οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.

Μήπως τελικά πρέπει οι Κερατσινιώτες να ενωθούν εναντία σε όλους αυτούς που αδιαφορούν για την υγεία, την ασφάλεια και την καθαριότητα της πόλης του Κερατσινίου και να τους τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές; Μόνο έτσι θα τιμωρηθεί ο εμπαιγμός των πολιτών, η αναποτελεσματικότητα, και η απουσία στοιχειώδους έργου είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της τριετίας που διανύει η τωρινή δημοτική αρχή.
ΠΗΓΗ:ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ


 
Top