Εμφάνιση giannis-varveris.jpg
Στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη απονέμει εφέτος η Εταιρεία Συγγραφέων το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, και ώρα 20.00, στο Θέατρο Εξαρχείων (Θεμιστοκλέους 69, Αθήνα). 
Το ετήσιο αυτό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, το οποίο απονέμεται για τρίτη χρονιά εφέτος, θεσπίστηκε στη μνήμη του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας.  
Η τριμελής επιτροπή που έχει συστήσει η Εταιρεία Συγγραφέων για το συγκεκριμένο βραβείο, και η οποία αποτελείται από τον  ποιητή και πεζογράφο  Νίκο Δαββέτα, τον ποιητή και κριτικό Νίκο Λάζαρη και τον ποιητή και μεταφραστή  Ερρίκο Μπελιέ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει φέτος  το βραβείο στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη για την ποιητική συλλογή της  Φλαμίνγκο, εκδόσεις Μελάνι.    
Στη βραβευμένη ποιήτρια θα δοθεί ένας ζωγραφικός πίνακας, προσφορά της ποιήτριας, ζωγράφου και μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων Παυλίνας Παμπούδη, ενώ τόσο στη βραβευμένη ποιήτρια όσο και στα άλλα μέλη της βραχείας λίστας θα δοθεί από ένα  αντίτυπο της δίτομης συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του Γιάννη Βαρβέρη (εκδόσεις Κέδρος). 
Στην εκδήλωση, η βραβευθείσα Ειρήνη Μαργαρίτη και μέλη της βραχείας λίστας θα διαβάσουν ποιήματά τους. Η Αννίτα Δεκαβάλλα και ο Τάκης Βουτέρης θα διαβάσουν ποιήματα του Γιάννη Βαρβέρη.

 
Top