Την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.
Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε χθες, Πέμπτη (21/05/2015) με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συνομιλία, παρατήρησε όμως ότι μένει πολύ δουλειά για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, εκτίμησε ότι χρειάζεται πιο εντατική δουλειά η Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο, ενώ σχετικά με τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια φιλική συνάντηση. Καταστήσαμε όμως σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τους τρεις εταίρους. Εμείς όποτε είναι ανάγκη, να υποστηρίξουμε, θα το κάνουμε. Πρέπει να γίνει μια πιο εντατική δουλεία σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα».
Σακελλαρίδης: Ώριμες οι συνθήκες για συμφωνία εντός Μαΐου
Την ίδια στιγμή, αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (22/05/2015) στο ΑΝΤ 1 και το MEGA εκτίμησε χαρακτηριστικά πως «οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών, αλλά επανέλαβε πως υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές, από τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί.
«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί στη βάση μιας συγκεκριμένης λαϊκής εντολής», δήλωσε στον ΣΚΑΙ.
Επανέλαβε, επίσης, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ενώ αναφορικά με τον ΦΠΑ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία αύξηση που εντείνει τη λιτότητα με τρόπο κοινωνικά άδικο.
Τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εταίρων για αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της ενέργειας στο 23%.

Read more: http://www.newsbomb.gr
 
Top