Την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Praktiker Hellas εντός και εκτός Αττικής προωθεί η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας, υπό την καναδική επενδυτική εταιρεία Fairfax. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...







Σε συζητήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της "εντός και εκτός Αττικής" βρίσκεται η Praktier Hellas η οποία ελέγχεται πλέον από την καναδική επενδυτική εταιρεία Fairfax. Οι Καναδοί επικράτησαν αρκετών ενδιαφερομένων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξε και προσπάθεια της Leroy Merlin να αποκτήσει την Praktiker Hellas, αλλά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από το διαχειριστή της αγοραπωλησίας. Άλλωστε μια τέτοια κίνηση είναι πιθανό να μη γινόταν δεκτή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οσοι ασχολούνται με την υπόθεση εξαγοράς της Praktiker Hellas από τη Fairfax, γνωρίζουν πως οι Καναδοί εντάχθηκαν τελευταίοι στη λίστα των ενδιαφερομένων και η συμφωνία επετεύχθη μετά από ενάμιση μήνα διαπραγματεύσεων. Η ψήφος εμπιστοσύνης του Prem Watsa και της Fairfax προς την Praktiker Hellas, έχει να κάνει κυρίως με την αποδοτικότητα της Praktiker Hellas, που όπως είναι γνωστό αποτελούσε «διαμάντι» για το διεθνή όμιλο.



H Praktiker Hellas διατήρησε το ανθρώπινο δυναμικό της μετά την εξαγορά και σήμερα απασχολεί 1.300 εργαζομένους, ενώ έχει προβεί σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων από την αρχή της χρονιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, η διοίκηση της Praktiker Hellas ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και συνεργάτες της για την πορεία της συμφωνίας.

 
Top