Ο κατάδικος ισοβίτης για φόνο που διέπραξε το 2008 σε βάρος ενός πατέρα ενός ανήλικου παιδιού για μία…



προτεραιότητα στο δρόμο, φέρεται ότι παρείχε χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών για την τοποθέτηση σε αυτοκίνητο, ενώ μέσω της 31χρονης ουκρανής φίλης του πωλούσε στρατιωτικά και αυτοσχέδια εκρηκτικά, συνδεσμολογίες βομβών και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μετά από έφοδο σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών αποκαλύφθηκε το παράνομο παρασκευαστήριο των αυτοσχέδιων βομβών και συνελήφθη η 31χρονη Ουκρανή.

Η ανάκριση που ακολούθησε, οδήγησε τους αστυνομικούς στον 29χρονο Αλβανό κατάδικο σύντροφό της, ο οποίος συντόνιζε την παράνομη πώληση των εκρηκτικών με μπιλιετάκια, μέσα από τις Φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αλβανός ισοβίτης δολοφόνος, παρείχε εκτός από τις εκρηκτικές ύλες, και οδηγίες σε σκαριφήματα, για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών με ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο), σε κυκλώματα εκβιαστών, με πυροδότηση από τηλεχειριστήρια και κινητά τηλέφωνα.



Από την έρευνα στο διαμέρισμα, κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δέκα νάιλον σακούλες- με αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες, βάρους 8 κιλών. Ακόμη βρέθηκαν δύο νάιλον σακούλες, με νιτρική αμμωνία, βάρους 2.360 γραμμαρίων, μία νάιλον σακούλα με λίπασμα, βάρους 3 κιλών μία σακούλα με ένα κιλό θειάφι, ένα βαζάκι ασημόσκονη τρία γυάλινα φιαλίδια γλυκερίνης.

Κατασχέθηκαν ακόμη έντεκα τηλεχειριστήρια, δύο αυτοσχέδιοι δέκτες ολοκληρωμένου κυκλώματος τηλεχειρισμού και μία έτοιμη συσκευή κινητού τηλεφώνου για την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού.



 
Top