Δύο ένστολοι και μια 49χρονη συνεργός τους συνελήφθησαν την Παρασκευή καθώς επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν απάτη προκειμένου να εισπράξουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό.



Πρόκειται για έναν 26χρονο αστυφύλακας και έναν 34χρονο ειδικός φρουρός, που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής.



Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η 49χρονη ημεδαπή, συνοδευόμενη από τον 34χρονο ειδικό φρουρό, μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει προ τριετίας.



Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να εξουσιοδοτεί την 49χρονη ημεδαπή για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.



Το γνήσιο-ιδιόχειρο της υπογραφής επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος ειδικός φρουρός. Για το σκοπό αυτό μετέβη την προηγούμενη ημέρα στην υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της υπηρεσίας.



Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες 7 ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος ημεδαπού και συγγενών του.



Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.



Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου ειδικού φρουρού και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.





http://i-secret.blogspot.com/
 
Top