Τον Σεπτέμβριο η απόφαση για το Ειδικό Δικαστήριο... φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την...
υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με το Δικαστικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί το Σεπτέμβριο να καλείται να αποφασίσει για το αν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Χθες, υπήρξε μία σημαντική εξέλιξη, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα, καθώς και η εξαδέλφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και άλλο ένα πρόσωπο. Σημειώνεται ότι ο κ. Πλιώτας αντικατέστησε τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Παράλληλα, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο κ. Πλιώτας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και η εξάδελφή του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλιώτας αναφορικά με τον Γ.Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι προκύπτει πως διέγραψε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, δεν διέταξε φορολογικό έλεγχο για τα συγγενικά του πρόσωπα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

Για τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεμελιώνει την πρότασή του να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο στο γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκαν τη συγγένειά τους με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, για να διαγραφούν τα ονόματά τους από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Ελεύθερα αφέθηκαν και τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Κύκλοι από το περιβάλλον του Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι δεν έχει μιλήσει για την υπόθεση σεβόμενος τη διαδικασία, ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και όλες οι απαντήσεις εκ μέρους του πρώην υπουργού Οικονομικών έχουν δοθεί στο σχετικό υπόμνημα που έχει καταθέσει το οποίο και θα κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο...
real.gr
 
Top