Με μπόλικο διάβασμα και καλή διάθεση, πέρασε το πρώτο 48ωρο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στα Διαβατά, ο μέχρι πρόσφατα καταζητούμενος για τρομοκρατία, Νίκος Μαζιώτης...







Ο Μαζιώτης μοιράζεται το ίδιο κελί μαζί με τον 50χρονο επιχειρηματία κατηγορούμενο για τοκογλυφία αλλά και με ακόμη δυο βαρυποινίτες που είναι υπόδικοι για δολοφονία και για απάτη.



Ο 42χρονος κατηγορούμενος για τρομοκρατία, ήταν συνεργάσιμος με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επιτηρούν τις φυλακές, συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα των φυλακών (φαγητό, προαυλισμό), ενώ έκανε δύο τηλεφωνήματα, από το καρτοτηλέφωνο των κρατουμένων.



Ο τραυματισμένος στο χέρι Νίκος Μαζιώτης, βρίσκεται εκτός ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, καθώς το σωφρονιστικό κατάστημα δεν διαθέτει καθημερινά ιατρό, παρά μόνο 3 φορές την εβδομάδα και αυτό μόνο εάν παραστεί ανάγκη.



Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους κάνουν σαφές πως οι φυλακές των Διαβατών δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κρατούμενους που χρειάζονται ιατρική υποστήριξη.



Με αφορμή άλλωστε τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, η Ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιουλίου.

 
Top