Ένα έθιμο της Κρήτης, οι γνωστές «μπαλωθιές», που... μεταφέρθηκε στην Καρδίτσα κατέληξε σε τραγωδία, αφού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος...



Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε χωριό της Καρδίτσας στην περιοχή του Σμοκόβου, όπου γινόταν «γλέντι» για βάφτιση αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή το γεγονός ότι ο τραυματισμένος από «μπαλωθιές» 35χρονος νονός που νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα βαφτίσια έγιναν την Κυριακή και το γλέντι «άναψε» για τα καλά, με τον νονό και τη συντροφιά του από την Κρήτη, να στήνουν ένα κρητικό γλέντι από το οποίο δεν έλειψαν οι «μπαλωθιές». Ο τραυματισμός συνέβη γύρω στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Η σφαίρα καρφώθηκε στον κρόταφο του 35χρονου, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες.

Ο άτυχος 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια στην εντατική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση όπου και κατέληξε.

Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 35χρονος, ένα 9άρι, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας όπου βρέθηκαν επίσης και δεκάδες κάλυκες φυσιγγίων από κυνηγητικά όπλα, και εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



 
Top